FILMEZZUNK.HU
Sztárom a párom (1999) - A hét filmje

Sztárom a párom (1999) – A hét filmje

3742

Sztárom a párom (Notting Hill, 1999) – 05.29, Vasárnap 16:10, Viasat3

Hollywoodban rengeteg romantikus vígjáték születik, de igazán magas színvonalú már nem annyira sok. A Sztárom a párom mindenképpen a legjobbakhoz tartozik. Julia Roberts és Hugh Grant is nagyot alakít az 1999-es filmben. Ráadásul Roger Michell által rendezett produkciót háromszor is Golden Globe jelölték. Ezen a héten a Sztárom a páromat választottuk a hét filmjének.

A könyvkereskedő William Thacker (Hugh Grant) csendesen éli az elvált, csalódott férfi életét de az egyik napon a kereskedésébe betoppan a világhírű színésznő Anna Scott (Julia Roberts). A sors úgy hozza, hogy véletlen folytán többször is egymásba bukkannak és szép lassan románc alakul ki kettőjük között. A nagy kérdés pedig az, hogy egy teljesen átlagos kissé szerencsétlen férfi és egy világhírű sajtó által megfigyelt színésznő között lehet e sikeres kapcsolat.

A Sztárom a párom két főszereplője Julia Roberts és Hugh Grant csak úgy sziporkázik a filmben. A két színész teljesen különböző karaktereket alakított a pályafutása során. Julia Roberts általában a rideg, távolságtartó, de fajsúlyos szerepeiről volt híres, míg Hugh Grant az érzelmes, őszinte, de esetlen karakterekről. Pont emiatt az ellentét miatt működik a két főhős kapcsolata a produkcióban erre a két szerepre találóbb és hitelesebb színészeket nem is találhattak volna. Emellett a mellék színészek is hozzá tesznek az alkotáshoz és rendre ők is mosolyt tudnak csalni az arcunkra. A Sztárom a párom című vígjátéknak remek a humora, nincs olyan előadóművész a moziban, aki ne nevettetne meg minket. A készítők elsősorban a társadalmi különbségekre hegyezték ki a poénokat de a helyzet komikumok is nagyon jól működnek. Emellett pedig okosan van felépítve William és Anna közötti romantika, mely sokkal mélyebb és tisztább mint, ahogy elsőnek gondolnánk. A produkció pedig kiválóan mutatja be, hogy azért a sztárok, színészek élete is tud ugyanakkora nyomor lenni, mint a sikertelen emberekké.

A humor, a remek színészi játék és mérsékelt, de annál érzelmesebb önkritika is magas színvonalúvá teszi a Sztárom a párom című romantikus komédiát. Ha kettesben a feleségeddel, férjeddel szeretnél megnézni egy vicces, de amellett erkölcsös romantikus vígjátékot, akkor Hugh Grant és Julia Roberts filmjénél alig ha akad jobb választás vasárnap délutánra.

(Címlapkép forrása)

//taki//

Sztárom a párom (Notting Hill, 1999) - 05.29, Vasárnap 16:10, Viasat3 Hollywoodban rengeteg romantikus vígjáték születik, de igazán magas színvonalú már nem annyira sok. A Sztárom a párom mindenképpen a legjobbakhoz tartozik. Julia Roberts és Hugh Grant is nagyot alakít az 1999-es filmben. Ráadásul Roger Michell által rendezett produkciót háromszor is Golden Globe jelölték. Ezen a héten a Sztárom a páromat választottuk a hét filmjének. Az író és a rendező is azt nyilatkozta, hogy a fő szerepekre mindketten elsőként Hugh Grantet és Julia Robertset választották. A könyvkereskedő William Thacker (Hugh Grant) csendesen éli az elvált, csalódott férfi életét de az egyik napon a kereskedésébe betoppan a világhírű színésznő Anna Scott (Julia Roberts). A sors úgy hozza, hogy véletlen folytán többször is egymásba bukkannak és szép lassan románc alakul ki kettőjük között. A nagy kérdés pedig az, hogy egy teljesen átlagos kissé szerencsétlen férfi és egy világhírű sajtó által megfigyelt színésznő között lehet e sikeres kapcsolat. A Sztárom a párom két főszereplője Julia Roberts és Hugh Grant csak úgy sziporkázik a filmben. A két színész teljesen különböző karaktereket alakított a pályafutása során. Julia Roberts általában a rideg, távolságtartó, de fajsúlyos szerepeiről volt híres, míg Hugh Grant az érzelmes, őszinte, de esetlen karakterekről. Pont emiatt az ellentét miatt működik a két főhős kapcsolata a produkcióban erre a két szerepre találóbb és hitelesebb színészeket nem is találhattak volna. Emellett a mellék színészek is hozzá tesznek az alkotáshoz és rendre ők is mosolyt tudnak csalni az arcunkra. A Sztárom a párom című vígjátéknak remek a humora, nincs olyan előadóművész a moziban, aki ne nevettetne meg minket. A készítők elsősorban a társadalmi különbségekre hegyezték ki a poénokat de a helyzet komikumok is nagyon jól működnek. Emellett pedig okosan van felépítve William és Anna közötti romantika, mely sokkal mélyebb és tisztább mint, ahogy elsőnek gondolnánk. A produkció pedig kiválóan mutatja be, hogy azért a sztárok, színészek élete is tud ugyanakkora nyomor lenni, mint a sikertelen emberekké. A Sztárom a páromban a két főszereplő, Julia Roberts és Hugh Grant csak úgy sziporkázik. A humor, a remek színészi játék és mérsékelt, de annál érzelmesebb önkritika is magas színvonalúvá teszi a Sztárom a párom című romantikus komédiát. Ha kettesben a feleségeddel, férjeddel szeretnél megnézni egy vicces, de amellett erkölcsös romantikus vígjátékot, akkor Hugh Grant és Julia Roberts filmjénél alig ha akad jobb választás vasárnap délutánra. (Címlapkép forrása) //taki//

Értékelés

Színészi alakítás - 75%
Humor - 79%
Filmezzünk.hu - 78%
IMDB - 70%

76%

User Rating: Be the first one !
76

Article Tags: