FILMEZZUNK.HU
"Volt 50 millióm, aztán már nem volt semmim" - Al Pacino megdöbbentő vallomása

„Volt 50 millióm, aztán már nem volt semmim” – Al Pacino megdöbbentő vallomása

98

„Volt 50 millióm, aztán már nem volt semmim” – Al Pacino megdöbbentő vallomása

Al Pacino, az Oscar-díjas és többszörös Emmy-, Tony- és Golden Globe-díjas olasz származású amerikai színész a napokban egy megdöbbentő interjút adott pénzügyi hátterével kapcsolatban. A filmtörténelem egyik meghatározó színészegyéniségét olyan filmekben láthattuk, mint A keresztapa, A sebhelyesarcú, Egy asszony illata, vagy A törvény gyilkosa. Azt gondolhatnánk, hogy egy ilyen befutott filmcsillagnak semmilyen pénzügyi gondja nincs, és egy életre be van biztosítva számára az anyagi jólét. Al Pacino esetében ez mégsem volt így. A színész Sonny Boy című memoárjában elmondta, hogy karrierje során volt olyan időszak, amikor annyira leégett, hogy kénytelen volt minden útjába kerülő szerepet elvállalni, miután egy korrupt könyvelőnek „köszönhetően” minden vagyonát elvesztette.

Pacino már a 70-es éveiben járt, amikor egész családját elvitte egy hosszú európai körútra egy luxusgéppel, és miután hazaértek, észrevette, hogy pénzügyeiben szinte alig történt változás annak ellenére, hogy egy fél vagyont költött el a vakációra. Ekkor kezdett el gyanakodni, érezte, hogy valami nincs rendben, így utána nézett anyagi hátterének, majd lesújtóan vette tudomásul, hogy nagy baj van.

„Megállt az idő. Átbas*tak. Leégtem. Egyik nap még volt 50 millió dollárom, aztán hirtelen nem volt semmim. Bár voltak ingatlanjaim, de nem volt semmi pénzem. És már nem voltam fiatal, így tudtam, hogy nem fogok annyi pénzt keresni a színészkedésből, mint korábban a filmekkel. Azok a nagy summák, amikhez hozzászoktam, már a múlté voltak. Egyre nehezebben találtam magamnak szerepeket. Ha ebben az iparban kapsz 10 millió dollárt egy filmért, az igazából nem 10 millió. Az ügyvédek, az ügynökök, a sajtósok, a kormány is kap belőle, szóval 10 millió helyett 4,5 millió kerül a zsebedbe.”

Az eset után Al Pacino simlis könyvelője hét és fél év börtönbüntetést kapott piramisjáték csalásért. A színészlegenda míg korábban csak azokat a filmeket vállalta el, amik tetszettek neki, és úgy érezte, valami pluszt tud beletenni a projektbe, az eset után egycsapásra fel kellett hagyni az elveivel, és elvállalni minden felkérést, ami az útjába került. Sőt, még reklámokat is bevállalt, amikre korábban nem volt hajlandó. Ekkoriban vállalta el például a 2011-ben bemutatott Jack és Jill-t, mely forgatás alatt Adammal egy jó barátság alakult ki.

„Hogy őszinte legyek, csak azért csináltam meg ezt a filmet, mert nem volt más. Adam Sandler akart engem, és sokat fizettek érte.”

"Volt 50 millióm, aztán már nem volt semmim" - Al Pacino megdöbbentő vallomása

Al Pacino és Adam Sandler

Al Pacino akkoriban az egyik házát is eladta, sőt a korábban ingyenesen tartott egyetemi előadásokért is kénytelen volt pénzt kérni. A most 84 éves legendát már évek óta Hollywood örök agglegényének tartják. A színész kapcsolatai mindig rövid ideig tartottak, az egyetlen kivétel a neves színésznő, Beverly D’Angelo volt, akivel 1997 óta élt együtt, és aki 2001 januárjában ikreket hozott világra. Ezután azonban kapcsolatuk megromlott, és a pár el is vált egymástól. Al Pacinonak három gyermeke van, és jelenleg nincs kapcsolatban.

//Cornelius//

Döbbenetes átváltozás! Így néz ki most Beverly D’Angelo, a Vakáció-filmek gyönyörű színésznője


Article Tags: · · ·