FILMEZZUNK.HU
Brutálisan nagyot bukott a Joker: Kétszemélyes téboly a mozikasszáknál

Brutálisan nagyot bukott a Joker: Kétszemélyes téboly a mozikasszáknál

29

Brutálisan nagyot bukott a Joker: Kétszemélyes téboly a mozikasszáknál

Igazi versenyhelyzet híján az egy percig sem volt kérdéses, hogy ezt a hétvégét a Joker: Kétszemélyes téboly nyeri meg az amerikai mozikban, hiszen mégiscsak egy nagy sikerű film folytatásáról van szó, amire a Warnernél kb. 200M dollárt tapsoltak el a marketingköltségeken felül. Nagy is volt a stúdió bizodalma a filmben, olyannyira, hogy állítólag még tesztvetítéseket sem tartottak belőle… Úgyhogy annak rendje és módja szerint sikerült is felállni a dobogó legfelső fokára, de még sincs túl sok oka a készítőknek az ünneplésre. Ehhez ugyanis 40M dollár is elég volt, az pedig rém gyenge kezdés egy ekkora reményekkel induló film esetében. Öt évvel ezelőtt ugyanezen a hétvégén az első rész 96,2M dollárral kezdett (és a büdzséje is lényegesen alacsonyabb volt), és bizony most a fogadtatás is sokkal gyengébb.

A nyitónapi közönség véleménye alapján csak D-s CinemaScore-t kapó filmet mind a kritika, mind az online nézősereg gyengének tartja, szóval a szájhagyománya is rémes, ami miatt az elemzők szerint a Warnernél örülhetnek, ha a 75M dollár összejön neki az USA-ban. Ezt már a péntek (+ csütörtöki előjátszások) és a szombat közötti különbség (45%-os zuhanás) is elővetíteni látszik, szóval lehet, hogy Arthur Fleck második kalandja a Morbiust is alul fogja múlni.

Az utóbbi évek nagy képregényfilmes bukásai között is előkelő helyre számíthat a Kétszemélyes téboly, hiszen pl. a Flash: A Villám 55M dollárral kezdett és 108,2M dollárig jutott, a Marvelek 46,1M dollárral kezdett és 84,5M dollárig jutott, a Morbius pedig 39M dolláros kezdésre produkált 73,9M dollárt…

Itt a magyar szinkron vége? Bármilyen nyelvre szinkronizálhatják a filmeket – az eredeti színészek hangjával

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·