FILMEZZUNK.HU
A Biblia alapján kezd bele egy nagy filmes univerzum építésébe a The Chosen készítője

A Biblia alapján kezd bele egy nagy filmes univerzum építésébe a The Chosen készítője

327

A Biblia alapján kezd bele egy nagy filmes univerzum építésébe a The Chosen készítője

Dallas Jenkins, „A kiválasztottak” (The Chosen) című, Jézus életéről szóló népszerű sorozat rendezője és társírója nagyszabású tervekkel áll elő. A neves „A hátrahagyottak” szerzőjének, Jerry B. Jenkinsnek a fia nemrég megalapította saját produkciós cégét 5&2 Studios néven, és máris bejelentett egy sor izgalmas bibliai témájú projektet. Az első egy fiatal nézőknek szánt animációs sorozat lesz „The Chosen Adventures” címmel, amelyben Jézus gyerekek egy csoportjával találkozik a vadonban. Emellett egy különleges, hatepizódos kalandsorozat is készülőben van „The Chosen in the Wild with Bear Grylls” címmel, ahol a híres túlélőszakértő különféle kihívások elé állítja majd Jenkinst, aki saját bevallása szerint egyáltalán nem érzi otthon magát a természetben.

A Biblia alapján kezd bele egy nagy filmes univerzum építésébe a The Chosen készítője

Dallas Jenkins és a Jézust alakító Jonathan Roumie

A kiválasztottak befejezése után Jenkins egy másik nagyszabású bibliai témájú sorozattal készül lenyűgözni a közönséget. Ez a még cím nélküli produkció három évadban meséli majd el Mózes életét, és Jenkins fogja írni, rendezni, valamint ő látja el a showrunner feladatait is. A tervek szerint az első évad Mózes egyiptomi éveit és a zsidók kivonulását dolgozza fel, a második évad csúcspontja a Vörös-tenger kettéválasztása lesz, míg a záró szezonban a 40 éves vándorlás után Mózes követői megérkeznek az ígéret földjére. Ez a projekt ígéretesnek tűnik, hiszen Jenkins már bizonyította tehetségét a bibliai történetek modern feldolgozásában.

A Kiválasztott 2. évada - Az egyedi íz most is megvan, itt-ott némi amerikanizmussal

A Kiválasztottak című sorozat nagy sikernek örvend világszerte

Jenkins azonban itt sem áll meg: további izgalmas projektek is fejlesztés alatt állnak. Tervei között szerepel egy sorozat az apostolok cselekedeteiről, amely valószínűleg az őskeresztény egyház kialakulását és terjedését mutatja majd be. Emellett egy limitált sorozat is készül Józsefről, amely egyetlen évadban meséli el a bibliai hős történetét. Ezek a projektek együttesen egy átfogó bibliai filmes univerzumot alkotnak majd, amely a Szentírás számos kulcsfontosságú történetét és személyiségét dolgozza fel modern, lebilincselő formában. Jenkins ambiciózus vállalkozása új fejezetet nyithat a bibliai témájú filmek és sorozatok történetében, és várhatóan széles közönséget szólít majd meg.

Hazánkban is bemutatják, ráadásul magyar szinkronnal a hatalmas sikerű The Chosen című sorozatot

(Via gsplus.hu)


Article Tags: · · ·