FILMEZZUNK.HU
Így festenek az Üvegtigris legendás szereplői ma, 23 évvel a premier után!

Így festenek az Üvegtigris legendás szereplői ma, 23 évvel a premier után!

662

Így festenek az Üvegtigris legendás szereplői ma, 23 évvel a premier után!

Az Üvegtigris 2001-es bemutatója óta kultikus státuszra tett szert a magyar filmtörténetben. A Rudolf Péter és Kapitány Iván által rendezett vígjáték szereplőgárdája a hazai színjátszás krémjéből állt össze, és 23 évvel később is aktívan jelen vannak a magyar kulturális életben. Rudolf Péter, aki Lali szerepét játszotta és társrendezőként is közreműködött, azóta számos filmben és színházi produkcióban bizonyított, jelenleg pedig a Vígszínház igazgatójaként tevékenykedik. Az 58 éves színész-rendező ősz hajjal, de töretlen energiával folytatja pályafutását.

33 éve együtt, jóban, rosszban: Ő Rudolf Péter gyönyörűszép felesége - Nagy-Kálózy Eszter

Rudolf Péter a feleségével, Nagy-Kálózy Eszterrel

Csuja Imre, aki Csoki karakterét alakította, az elmúlt két évtizedben számtalan emlékezetes szerepet játszott filmekben és színházban egyaránt. A 63 éves művész karakteres hangja és jellegzetes humora ma is gyakran feltűnik különböző produkciókban. Reviczky Gábor, aki Gáboré szerepében nyújtott feledhetetlen alakítást, szintén aktív maradt. A 75 éves színész továbbra is rendszeresen látható filmekben és színpadon, bölcs, megfontolt karaktereket alakítva.

Csuja Imre és Reviczky Gábor

Sajnos Kállai Ferenc, aki Sanyi bácsit játszotta, már nincs közöttünk – 2010-ben, 85 éves korában hunyt el, de emléke és munkássága örökre megmarad. Szarvas József, aki Róka szerepét játszotta, azóta is sikeres színészi pályát fut be. A 65 éves művész számos filmben és színházi produkcióban szerepelt, és a Nemzeti Színház társulatának megbecsült tagja.

Így festenek az Üvegtigris legendás szereplői ma, 23 évvel a premier után!

Szarvas József, aki Róka szerepét játszotta

Gáspár Sándor, aki Röfi szerepében lopta be magát a nézők szívébe, ma 64 éves, és továbbra is keresett színész mind a film-, mind a színházi világban. Horváth Lajos Ottó, aki Sanyit alakította, szintén folytatja színészi pályafutását, gyakran látható különböző színházi előadásokban. Básti Juli, aki Jucit játszotta, ma is aktív színésznő, 65 évesen is rendszeresen feltűnik filmekben és színpadon egyaránt.

Így festenek az Üvegtigris legendás szereplői ma, 23 évvel a premier után!

Gáspár Sándor, Básti Juli és Horváth Lajos Ottó

Az Üvegtigris sikere nem csak a szereplők tehetségének, hanem a rendezői munkának is köszönhető. Kapitány Iván, aki Rudolf Péterrel közösen rendezte a filmet, azóta is aktív a filmes szakmában, több sikeres produkciót tudhat magáénak. Az Üvegtigris szereplőgárdája bizonyítja, hogy a tehetség és a szakma iránti elkötelezettség nem ismer korhatárt – bár külsejük változott az évek során, művészi kvalitásaik és a közönség szeretete töretlen maradt.

Ritka képeken a fiatal Csuja Imre: ennyire sármos volt nagy kedvencünk!


Article Tags: · · · · · · · · ·