FILMEZZUNK.HU

Így néz ki ma a 87 éves Salvatore Borghese, aki megannyi Bud Spencer és Terence Hill filmet tett színesebbé

30

Így néz ki ma a 87 éves Salvatore Borghese, aki megannyi Bud Spencer és Terence Hill filmet tett színesebbé

Salvatore Borghese neve talán nem cseng olyan ismerősen, mint Bud Spencer vagy Terence Hill, de az ő karakterei nélkül számos klasszikus vígjáték kevésbé lenne emlékezetes. A ma 87 éves színész pályafutása során több ikonikus filmben is feltűnt, ahol jellegzetes alakításaival lopta be magát a nézők szívébe. Sokan talán nem is tudják, de ugyanaz a Salvatore Borghese alakította Anulut a „Kincs, ami nincs” című filmben, mint Nynfas-t az „És megint dühbe jövünk” című klasszikusban.

Salvatore Borghese

Salvatore Borghese legendás szerepei

Borghese karrierje azonban nem csak ezekre a szerepekre korlátozódott. Kezdetben kaszkadőrként és akrobataként dolgozott, ami kiváló alapot biztosított későbbi színészi pályafutásához. A Bud Spencer és Terence Hill duóval való együttműködése során olyan emlékezetes filmekben is szerepelt, mint a „Kalózok háborúja” és a „Szuperzsaru”. Ezek a produkciók nemcsak Olaszországban, de világszerte is nagy sikert arattak, és Borghese karakterei jelentősen hozzájárultak a filmek hangulatához és humorához.

Salvatore egykor és napjainkban

Bár Borghese leginkább a vígjátékokból ismert, tehetségét drámai szerepekben is megcsillogtatta. Figyelemre méltó, hogy egy kisebb szerepet kapott Francis Ford Coppola rendezésében „A Keresztapa 3” című filmben, ami bizonyítja sokoldalúságát. Később újra együtt dolgozott Terence Hill-lel a népszerű „Don Matteo” sorozatban, ami azt mutatja, hogy az évek során kialakult szakmai kapcsolatok és barátságok tartósnak bizonyultak. Salvatore Borghese pályafutása remekül példázza, hogyan lehet kisebb szerepekkel is maradandót alkotni a filmiparban.

Emlékszel még rá? Így néz ki napjainkban Anulu a Kincs, ami nincs című filmből - Salvatore Borghese

Salvatore Borghese és Ricardo Pizzutti, két legendás mellékszereplő kedvenceink filmjeiből

//Spencer//

Megható! Bud Spencer dédunokájánál nem fogsz ma aranyosabbat látni


Article Tags: · · ·