FILMEZZUNK.HU

„A férfiaknak az a dolguk, hogy szeressenek egy nőt, ne pedig egy pasival flörtöljenek” – Alain Delon

5932

„A férfiaknak az a dolguk, hogy szeressenek egy nőt, ne pedig egy pasival flörtöljenek” – Alain Delon

Alain Delon, a francia filmművészet ikonikus alakja, nem csupán a filmvásznon hagyott maradandó nyomot, hanem számos hangzatos kijelentésével is. A színész 2012-ben hatalmas vitát váltott ki, amikor egy televíziós műsorban a homoszexualitással kapcsolatban fejtette ki véleményét. Delon szerint a homoszexualitás „természetellenes,” és nem tudja elfogadni, hogy a társadalom egyre inkább „elfogadja” a jelenséget.

Alain Delon és Romy Schneider a 20. század leglegendásabb sztárpárja volt - Ritkán látott fotókon az egykori sztárpár

Alain Delon és élete szerelme, Romy Schneider

Szavai sokakat felháborítottak, különösen, amikor kifejtette, hogy szerinte a férfiaknak egy nő mellett kellene elköteleződniük, nem pedig egy másik férfival flörtölniük. „A férfiaknak az a dolguk, hogy szeressenek egy nőt, hogy udvaroljanak egy nőnek, nem az, hogy egy pasival flörtöljenek.” Delon a műsorban tovább ment, és a homoszexuális párok házasságával kapcsolatban is kifejtette véleményét. Bár nem zavarta, hogy azonos neműek házasodhatnak, határozottan ellenezte, hogy gyerekeket fogadhassanak örökbe. „Még ha vén baromnak is tűnök, meg kell mondanom: sokkol a dolog!” – mondta Delon. A színész szerint egy gyereknek szüksége van egy apára és egy anyára ahhoz, hogy megfelelően fejlődhessen.

Delon nézetei megosztották a közvéleményt, de ez nem meglepő egy olyan ember esetében, aki mindig is szenvedélyesen és kendőzetlenül fogalmazott. Noha kijelentései sokak számára sértőek voltak, Delon sosem félt hangot adni konzervatív meggyőződésének. Az ilyen megnyilvánulások is hozzájárultak ahhoz, hogy a színész alakja a mozirajongók és a közéleti viták kereszttüzében maradjon még élete alkonyán is.

Alain Delon a saját fia segítségét kérte a saját halála előkészítésére

(Via nyugatijelen.com)


Article Tags: · · ·