FILMEZZUNK.HU
A mesterséges intelligencia szerint ez a 3 színésznő szerepel a legtöbb deepfake pornóvideóban

A mesterséges intelligencia szerint ez a 3 színésznő szerepel a legtöbb deepfake pornóvideóban

3549

A mesterséges intelligencia szerint ez a 3 színésznő szerepel a legtöbb deepfake pornóvideóban

A mesterséges intelligencia (AI) rohamos fejlődése az elmúlt években számos területen hozott jelentős előrelépéseket, azonban nem minden alkalmazása pozitív hatású. Az egyik legvitatottabb és legkártékonyabb felhasználási módja az úgynevezett deepfake technológia, amely lehetővé teszi, hogy egy személy arcát és hangját más emberek testére helyettesítsék videókon. Ez a technológia különösen a pornográf tartalmak készítése során terjedt el, ahol hírességek arcát helyettesítik más személyek testén, gyakran az ő tudtuk és beleegyezésük nélkül.

Emma Watson sokszor esik áldozatul

A mesterséges intelligencia segítségével végzett kutatások szerint három színésznő neve különösen gyakran fordul elő ezekben a deepfake pornóvideókban. Az első helyen Emma Watson, a Harry Potter-filmek sztárja áll, aki már évek óta a deepfake technológia áldozata. Emma Watson neve szinte mindig felbukkan, amikor a deepfake pornóvideók témája kerül szóba, ami arra utal, hogy a technológia elterjedésének egyik legnagyobb áldozata.

Felismered a képen látható kislányt? 39 évesen ő a világ legszebb színésznője - Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

A második helyen Scarlett Johansson található, aki szintén gyakran kerül a deepfake videók célkeresztjébe. Scarlett Johansson több interjúban is kifejtette már, hogy mennyire zavarónak és megalázónak találja ezeket a videókat, és hangsúlyozta, hogy az ilyen tartalmak terjedésének megakadályozása érdekében sürgős jogi lépésekre van szükség. A színésznő nyilvánosan is felszólalt a deepfake technológia etikátlan használata ellen, ami tovább növelte az ügy iránti érdeklődést.

A mesterséges intelligencia őket tartja a világ 3 legszebb nőjének

A harmadik színésznő, aki a legtöbb deepfake pornóvideóban szerepel, Gal Gadot. Az izraeli színésznő, aki a Wonder Woman filmekkel vált világhírűvé, szintén gyakran válik célpontjává ezeknek a manipulált videóknak. Gal Gadot is nyilvánosan beszélt arról, hogy milyen súlyos következményei lehetnek a deepfake videóknak, nemcsak a magánéletére, hanem a szakmai karrierjére is. A három színésznő példája jól mutatja, hogy a deepfake technológia milyen mértékben képes visszaélni a hírességek személyiségi jogaival, és rámutat arra, hogy sürgősen szükség van a megfelelő jogi szabályozásra és technológiai megoldásokra ennek a problémának a kezelésére.

A mesterséges intelligencia őket tartja a világ 3 legcsúnyább férfi színészének


Article Tags: · · ·