FILMEZZUNK.HU
Felismered fiatalkori képein a későbbi színészlegendát? Első komolyabb szerepét 42 évesen kapta - Louis de Funès

Felismered fiatalkori képein a későbbi színészlegendát? Első komolyabb szerepét 42 évesen kapta

1896

Felismered fiatalkori képein a későbbi színészlegendát? Első komolyabb szerepét 42 évesen kapta

Sokan meglepődnek, amikor fiatalkori képeket látnak egy színészlegendáról, akit humoros és energikus szerepei tettek világhírűvé. A képeken látható fiatalember ragyogó tehetségét már ekkor is sejteni lehetett, bár a nagy áttörés még váratott magára. Az idő múlásával azonban ő is elérte a maga pillanatát, amikor egy meghatározó szerep megváltoztatta pályafutását, és örökre beírta nevét a filmtörténelembe.

Felismered fiatalkori képein a későbbi színészlegendát? Első komolyabb szerepét 42 évesen kapta - Louis de Funès

Sokáig bárzongoristaként kereste a kenyerét

Ez a fiatalember nem más, mint Louis de Funès, aki első komolyabb szerepét 42 évesen kapta meg az 1956-os „Átkelés Párizson” című filmben. Ebben a filmben olyan híres színészekkel dolgozott együtt, mint Jean Gabin és Bourvil, akik már akkor a francia film nagyágyúinak számítottak. A három színész kapcsolata azonban nem volt felhőtlen: Gabint bosszantotta de Funès mókázása, és az is, hogy Bourvil nem osztozott vele ebben a bosszúságban.

Már 39 éve nincs közöttünk - Soha nem látott fotók kerültek elő Louis de Funès filmforgatásairól

Színészlegenda lett

Louis de Funès karrierje az „Átkelés Párizson” után meredeken ívelt felfelé, és számos emlékezetes szerepben láthattuk viszont. A ’60-as és ’70-es években vált igazán népszerűvé, olyan filmekkel, mint a „Fantomas” trilógia, ahol a gonosz főgonosz és a komikus rendőrfelügyelő szerepében is brillírozott. Emellett a „Csendőr-sorozat” című filmekben Ludovic Cruchot csendőrt alakította, aki bumfordi ügyetlenségével és humorával nevettette meg a közönséget. A „Nagy vakáció” és a „Jákob rabbi kalandjai” szintén meghatározó filmjei közé tartoznak, amelyekben de Funès tehetsége és komikus zsenialitása ismét megmutatkozott. Ezek a filmek nemcsak Franciaországban, hanem világszerte óriási sikert arattak, és Louis de Funès nevét örökre beírták a filmtörténelem nagyjai közé.

Már 41 éve nincs közöttünk – Soha nem látott fotók kerültek elő Louis de Funès filmforgatásairól


Article Tags: · · ·