FILMEZZUNK.HU
Így néz ki valójában E.T. - A földönkívüli

Így néz ki valójában E.T. – A földönkívüli

219

Így néz ki valójában E.T. – A földönkívüli

Az E.T. – A földönkívüli című amerikai sci-fi filmet 1982-ben mutatták be, amit Steven Spielberg rendezett. A produkció felújított változatát 2002-ben adták ki a 20. évforduló alkalmából. A film bemutatása hatalmas siker volt Amerikában, és az egész világon egyaránt. Spielberg elmondása szerint annyira tetszett neki a Galaxison átívelő barátságról szóló történet, és hogy egyedülálló módon sikerült ötvözni a gyermekmesét a tudományos-fantasztikus történetek világával, hogy a projekt máig kedvenc filmjei közé tartozik. A remekművet 9 Oscar-díjra jelölték, ebből 4-et meg is nyert, köztük a legjobb filmzene aranyszobrát, melynek zenéjét John Williams írta. A film akkora siker lett, hogy az év legtöbb pénzt hozó filmjeként vonult be a történelembe, arról nem is beszélve, hogy manapság is a közönség egyik nagy kedvencének számít. Az E. T. történetéből regény és folytatás is született.

Így néz ki valójában E.T. - A földönkívüli

Az E.T. – A földönkívüli sikerében kulcsfontosságú szerepet játszott maga E.T. is, hiszen Steven Spielberg csapata igazán különleges módon alkotta meg ezt a tündéri kis lényt, aki szinte teljesen valósnak tűnt. Olyannyira élethűre sikeredett a remekmű, hogy a filmben szereplő Drew Barrymore azt hitte a forgatáson, hogy a kis csöppség tényleg valódi. E.T. modelljét Carlo Rambaldi tervezte.

Így néz ki valójában E.T. - A földönkívüli

A relikvia egy igazán autentikus darab, ami bizonyítja, hogy Spielberg és csapata 40 évvel ezelőtt tényleg maradandót alkotott, így E.T. örökre a popkultúra része marad. E.T. modelljét 2022-ben vette meg egy rajongó aukció során, amiért 2,56 millió dollárt, vagyis nagyjából 970 millió forintot fizetett.

Így néz ki valójában E.T. - A földönkívüli

Érdekesség, hogy a kivételes darab mellé nem járt a vázat befedő anyag, így csak maga a váz került eladásra, ami – ilyen formában – inkább tűnik egy horrorfilm kellékének, mint egy családi film aranyos földönkívüli lényének.

Így néz ki valójában E.T. - A földönkívüli

//Cornelius//

Steven Spielberg a szuperhősfilmekről: „Az lesz a sorsuk, mint a westernfilmeknek, nem sok embert fognak érdekelni”

(Via Promotions.hu)


Article Tags: · · ·