FILMEZZUNK.HU

Egy hajszálon múlt, hogy Christian Bale nem halt bele az egyik szerepébe, amiben szó szerint csontvázzá alakult

26

Egy hajszálon múlt, hogy Christian Bale nem halt bele az egyik szerepébe, amiben szó szerint csontvázzá alakult

Vannak sztárok, akik mindent, de szó szerint mindent megtennének egy szerep kedvéért. Vannak, akik drasztikusan meghíznak, vagy túlzottan lefogynak egy hőn áhított szerep miatt. Christian viszont az egyetlen olyan színész, aki pályafutása alatt a legtöbbször alakult át, amik végkifejletei egyszerre voltak elképesztőek és ijesztőek. A legdrámaibb átalakulása pont 20 évvel ezelőtt volt, A gépész című filmben, amiben egy inszomniás embert kellett játszania, aki már egy éve nem aludt rendesen, emiatt pedig drasztikusan lefogyott. Ezzel a metamorfózissal Bale az összes kollégáját lekörözte. Elképesztő, hogy mit csinált a testével egyetlen szerep kedvéért, aminek végeredményeként csontvázzá fogyott.

Egy hajszálon múlt, hogy Christian Bale nem halt bele az egyik szerepébe, amiben szó szerint csontvázzá alakult

A színész normál testsúlya 78.5 kiló volt. Mire a forgatásokat elkezdték, csupán 54 kilót nyomott, ami pontosan kilenc kilóval volt a táplálkozási szakértők által javasolt érték alatt. De még ez sem volt elég Bale-nek, mivel végcélul mindössze 45 kiló akart lenni, erről viszont határozottan lebeszélték, mivel már így is az életével játszott. Ahhoz, hogy több, mint 24 kilót lefogyjon, egy embertelen és drasztikus diétához folyamodott. Négy hónapon át nem volt más a menüje, mint napi 1db alma, desszertnek pedig egy kávé. Ezenfelül még láncdohányos is lett, melynek segítségével sikerült elnyomnia az éhségérzetét.

„Sokan mondták, hogy nem vagyok normális. A rendező, Brad Anderson csak annyit kért, hogy dobjak le néhány kilót, de én úgy éreztem, ehhez a szerephez több kell, ezért drasztikus fogyókúrába kezdtem. Hónapokig csak kávén és almán éltem.”

Érdekesség, hogy a forgatókönyv alapján a Christan által játszott karakternek, Trevor Rezniknek nem kellett volna ennyire soványnak lennie, ám a színész nem egyeztetett előre a súlyával kapcsolatban Brad Anderson rendezővel, és teljes titokban tartotta fogyását. Amikor elkezdődtek a forgatások, még maga a rendező is megrendült Bale külsejét látva. Az orvosa is felhívta a figyelmét, hogy ennél lejjebb már ne menjen a mérleg mutatója, mert az végzetes lehet.

Egy hajszálon múlt, hogy Christian Bale nem halt bele az egyik szerepébe, amiben szó szerint csontvázzá alakult

Hihetetlennek tűnik, de a színészt nem viselte meg csontsovánnyá való átalakulása. Elmondása szerint ez egy nagyon kellemes folyamat volt számára, mert gyakran került tőle eufórikus, zen állapotba. Ezenkívül sokkal jobban bírta a nyári hőséget is, amitől a stáb többi tagja iszonyúan szenvedett a barcelonai forgatás idején. A dolog egyetlen hátulütője az volt, hogy mivel minimális izomzattal rendelkezett, a legkisebb akciójelenet is teljesen kimerítette, sőt még futni is alig tudott. A csodával határos módon a színésznek nem lett végül semmi baja a hajmeresztő átalakulástól.

Hab a tortán, hogy a kínzó fogyás után hirtelen hízásba kezdett, ugyanis következő filmje a Batman: Kezdődik! volt, amihez többet kellett híznia, mint amennyit A gépész alatt leadott, mi több, testét színtiszta izommá kellett edzenie. A világsztár ekkor éjt nappallá téve sportolt, jégkrémet, pitét és pizzát majszolt, aminek meg is lett az eredménye: a forgatás kezdetére magára szedett 45 kilónyi izmot.

//Cornelius//

„Nagyszerű lélek volt, nagyon hiányzik!” – Szívfacsaró módon emlékezett meg Christain Bale Heath Ledgerről


Article Tags: · · ·