FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb romantikus film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb romantikus film az IMDB szerint

19668

5. Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Joel és Clementine szakításuk után úgy döntenek, hogy kitöröltetik egymást emlékezetükből. Az eljárást Dr. Howard és csapata végzi el, de a folyamat alatt Joel fokozatosan rájön, hogy nem tud Clemetine nélkül élni.

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

4. Nagyvárosi fények (1931)

Amikor Charlie, a csavargó megment egy részeg milliomost az öngyilkosságtól, az először gazdagon megjutalmazza, majd másnap reggel kidobja. Charlie később találkozik egy vak virágáruslánnyal, akinek sorsa annyira megrendíti, hogy segíteni akar a lány szemműtéte költségeinek előteremtésében. Még arra is vállalkozik, hogy profi ökölvívóként szerezze meg a pénzt. Ekkor ismét összehozza a sors a milliomossal, aki – mivel megint részeg – 1000 dollárt ajándékoz neki. Charlie sikeresen dugja oda a lánynak a pénzt, mielőtt őt – lopással gyanúsítva – letartóztatnák. Amikor kiengedik a börtönből, ismét találkozik a lánnyal, aki időközben meggyógyult, és a virágüzlet tulajdonosa lett.

Charlie Chaplin - Nagyvárosi fények 1931

3. Casablanca (1942)

A Casablanca a második világháború ideje alatt a német megszállás alatt álló, az emigrálni vágyók utolsó mentsvárában, az észak-afrikai Casablancában játszódik. Főhőse, Rick egy bártulajdonos, aki hamis papírokkal látja el az Amerikába emigrálókat, azonban amikor régi szerelme egy másik férfi oldalán keresi fel, hogy segítséget kérjen, Rick nehéz helyzetbe kerül. Az alkotás a hazafiasság és szerelem, az ön- és a közérdek nagy múltra visszatekintő konfliktusának drámája, melyet Humphrey Bogart, Ingrid Bergman és Paul Henreid alakítása, valamint a magyar származású Michael Curtiz rendezése emelt a klasszikusok közé.

Casablanca /Casablanca, 1942/

2. Az élet szép (1997)

A csodabogár Guido mindig kész mosollyal válaszolni az élet nehézségeire. Évekig udvarol a szépséges Dorának, aki sokáig kikosarazza, de végül nem tud neki ellenállni. Gyermekük már a háborús idők szülötte. Az olaszországi zsidókat deportálják. Apát és fiát elviszik, Dora önként utánuk indul. Guido, hogy kisfiát megóvja, kitalálja, hogy az egész csak vetélkedő, amelynek győztese tankot nyer…

Az élet szép 1997

1. Forrest Gump (1994)

„Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

Pierce Brosnan egyedül nevelte fel gyermekeit, miután felesége tragikus módon életét vesztette

(Történetek forrása: filmkatalogus.hu és mafab.hu)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·