FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb romantikus film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb romantikus film az IMDB szerint

19667

10. Ének az esőben (1952)

A cselekmény abban az időben játszódik, amikor Hollywoodban áttérnek a hangosfilmre: Don, aki a némafilmekben többnyire az epekedő hősszerelmest játszotta, a hangosfilm révén esélyt kap arra, hogy mint táncos és énekes lépjen fel. Cosmo barátjával utolsó filmjét, amelyet a közönség kinevetett musicallé írja át. Gondot okoz a női főszereplő, Lina, akinek az énekhangja használhatatlan. Kathy ugrik be, és szinkronizálja Lina énekét. Don beleszeret Kathybe, és gondoskodik róla, hogy a közönség a bemutatón értesüljön teljesítményéről.

Ének az esőben (1952)

9. Szédülés (1958)

John Ferguson rendőr volt San Fransisco városában egészen addig, amíg tériszonya miatt ki nem lépett a kötelékből. Most magánnyomozóként dolgozik, és épp egy gyönyörű szőke nőt kell követnie, akibe csakhamar bele is szeret. Madeleine (Kim Novak) megszállotja annak az elképzelésnek, hogy ő egy öngyilkos nőnek a reinkarnációja. John, amint erre rájön, próbál közeledni Madeleine felé, de a nő leveti magát egy toronyból. John teljesen összeomlik, mert megint a tériszonya miatt vallott kudarcot. Az elmegyógyintézetből kikerülve a férfi összetalálkozik Madeleine tökéletes hasonmásával, csak annyi a különbség, hogy ez a nő nem szőke, hanem barna hajú.

Szédülés (Vertigo, 1958)

8. A legénylakás (1960)

C. C. Baxter, egy jelentéktelen ügyintéző, aki esténként légyottokhoz át szokta engedni legénylakását a főnökeinek. Hivatali előmenetele kedvéért ismételten enged a nógatásoknak, míg egy este ott nem találja a lakásán közvetlen főnöke elhagyott szeretőjét, aki bánatában nagy adag altatót szedett be: Miss Kubelik az illető, a liftes lány, akibe Baxter maga is szerelmes. Megmenti az életét, s elsőízben emeli fel szavát mind a saját, mind a lány érdekében. A két fiatal végül, ha nehezen is, egymásra talál.

Legénylakás (The Apartment, 1960)

7. Good Will Hunting (1997)

Will Hunting (Matt Damon) Dél-Boston munkásnegyedében él. Keményen dolgozik, amikor éppen nem valamelyik bárban iszik vagy nem kerül valami bajba. Soha nem tanult egyetemen, de fotografikus memóriájának közsönhetően megoldhatatlannak tűnő matematikai feladatokat old meg. Egy újabb kocsmai verekedés után azonban nem tud kibújni a büntetés alól, az egyetlen ember, aki ebben a nehéz helyzetben segíthet neki, Sean McGuire (Robin Williams) pszichológus.

Good Will Hunting (1997)

6. Amélie csodálatos élete (2001)

Amélie, a montmartre-i felszolgálólány különös módon cseperedett fel. Anyját a Notre Dame tetejéről leugró öngyilkos gyűrte maga alá, s apja ezek után csak kerti törpéjével törődött. Magányosan töltött ifjúsága nem ártott jó szívének és kedélyének. Nővé érve elhatározza, hogy akit csak lehet, boldoggá tesz. Különös figurákkal találkozik a párizsi negyedben, és varázslatos eseményeket idéz elő. Csupán Nino iránti szerelme tűnik reménytelennek.

Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·