FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb romantikus film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb romantikus film az IMDB szerint

19666

15. Az óceánjáró zongorista legendája (1998)

A luxushajó fűtője elhagyott újszülöttet talál az egyik kabinban. Mivel az új évszázad első napja van, a gyereket elnevezi 1900-nak. Danny elrejti a kicsit a hajó gyomrában és ő lesz a nevelőapja. Nem meri a fiút a szárazföldre kivinni, nehogy kitoloncolják az országból. Amikor a fűtő halálos balesetet szenved, mások is felfedezik a fiút. A kapitány megszánja és nem adja át a hatóságoknak. 1900 kilenc éves, amikor talál egy zongorát. Játszani kezd rajta és kiderül, milyen tehetség rejtőzik benne. Bár próbálják a szárazföldre csábítani, csak a tengeren érzi magát biztonságban.

A legjobb romantikus filmek

14. A szobalány (2016)

A szobalány az 1930-as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak a bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. A különösen csavaros történetben a két gyönyörű nő erotikus fantáziái szépen lassan valóra válnak, és a szerelmi háromszög résztvevőinek választaniuk kell, ki mellé állnak az érdekektől hemzsegő harcban.

A legjobb romantikus filmek

13. A nap vége (1957)

Ingrid Bergman talán legszebb filmje tanulmány az egyedüllétrõl, a szeretet hiányáról, az elmúlás miatt érzett szorongásról. A hetvennyolc éves Isak Borg orvosprofesszor, menyével együtt autón indul Lundba, a dél-svédországi egyetemi városba, doktorrá avatásának ötvenéves jubileumára. Útja során álom- és emlékképekben szembesül ifjúkora egyes részleteivel, és a nap végére ráébred élete idáig nem firtatott értelmére.”A történeten egyetlen motívum húzódik végig, sokféle változatban: elégtelenség, szegénység, üresség – nincs megbocsátás. Most sem tudom és akkor sem tudtam, hogy

A legjobb romantikus filmek

12. Van, aki forrón szereti (1959)

Joe szaxofonos és Jerry nagybőgős, az 1920-as évek végén mint dzsessz-zenész tengeti valahogy életét. Véletlenül tanúi lesznek egy maffiás leszámolásnak, mire Kamáslis Colombo bandája a nyomukba szegődik. Kényszerhelyzetükben mind a ketten nőnek öltöznek át, s így ismeretlenül egy leányzenekar tagjai lesznek, amely floridai vendégszereplésre utazik. Joe, alias Josephine, beleszeret a vonzó-naív Sugar Kane-be. Hogy közelebb férkőzhessen hozzá, egy további szerepbe bújik: milliomosként próbálja meghódítani a szívét. Jerry, alias Daphne ugyancsak szerelmi kalandba keveredik: a milliomos III. Osgood Fielding lángra lobban a nőnek vélt nagybőgős iránt. A milliomos segítségével sikerül az üldözötteknek otthagyniuk az együttest, s ezek után Joe Sugar legnagyobb örömére felfedi igazi énjét. Amikor Osgood házassági ajánlatára Jerry is leveti az álarcot, az rendíthetetlen nyugalommal megállapítja, hogy „senki sem tökéletes”.

Van, aki forrón szereti (1959)

11. Szemekbe zárt titkok (2009)

Benjamín Espósito (Ricardo Darín) egy nyugdíjazott törvényszéki alkalmazott, aki azt tervezi, hogy regényt ír egy huszonöt évvel ezelőtti ügyről, amit szerinte tévesen zárt le a rendőrség. Az íráshoz anyagot szeretne gyűjteni, ezért meglátogatja régi főnökét, Irene-t (Soledad Villamil), akibe titkon évekig szerelmes volt. A régi ügy, amit elő szeretne venni, egy brutális gyilkosság. Benjamín előveszi a régi aktákat, hátha most sikerül a dolgok végére járnia, s talán a régi szerelemmel is dűlőre tud jutni.

Szemekbe zárt titkok (El secreto de sus ojos, 2009)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·