FILMEZZUNK.HU
Így néz ki Zac Efron magyar szinkronhangja - A valóságban nem sok a hasonlóság - Markovics Tamás

Így néz ki Zac Efron magyar szinkronhangja – A valóságban nem sok a hasonlóság

1765

Így néz ki Zac Efron magyar szinkronhangja – A valóságban nem sok a hasonlóság

Zac Efron magyar hangja közel két évtizede kíséri a világsztár karrierjét, mégis kevesen tudják, ki áll valójában a jól ismert szinkronhang mögött. A 48 éves Markovics Tamás az, aki a legtöbbször kölcsönzi hangját a népszerű amerikai színésznek. Bár a High School Musical első részében még nem ő szólaltatta meg Troy Bolton karakterét, a második résztől kezdve szinte elválaszthatatlanná vált Efron filmes megjelenéseitől. Érdekesség, hogy Markovics 12 évvel idősebb Efronnál, ami jól mutatja, hogy a szinkronszínészet világában nem feltétlenül a külső hasonlóság, hanem a hang karaktere és a színészi képességek a meghatározóak.

Így néz ki Zac Efron magyar szinkronhangja - A valóságban nem sok a hasonlóság - Markovics Tamás

Zac Efron és Markovics Tamás

Markovics Tamás pályafutása azonban jóval túlmutat Zac Efron szinkronizálásán. 1990 óta aktív a szakmában, és azóta számos ikonikus karakter magyar hangjaként ismerhetjük. Ő kölcsönzi hangját A Simpson család Bartjának, a Ben 10 címszereplőjének, valamint Dexter laboratóriumának főhősének is. Az Így jártam anyátokkal című sorozatban Barney karakterének, míg a South Parkban Kenny-nek ad hangot. Ez a széles repertoár jól mutatja Markovics sokoldalúságát és tehetségét a szinkronszínészet terén.

A szinkronszínész munkássága lenyűgöző: megszámlálhatatlan film és sorozat szereplőjének adta már hangját pályafutása során. Markovics Tamás jelenleg is az egyik legkeresettebb szinkronszínész Magyarországon, ami nem meglepő, hiszen hangja sokak számára ismerős és szerethető. Bár külsőre nem hasonlít Zac Efronra, hangjával tökéletesen képes visszaadni a színész karaktereinek egyéniségét és érzelmeit. Ez is bizonyítja, hogy a szinkronszínészet olyan művészet, ahol nem a külső, hanem a hang és az előadásmód teszi igazán emlékezetessé az alakítást.

Döbbenet! Nicole Kidman valóban levizelte Zac Efront Az újságos fiú forgatásán (videó!)

(Via Promotions.hu)


Article Tags: · · · · ·