FILMEZZUNK.HU
Nem hiszed el, miért hordott gumiszalagot Dan Weaver az Éghasadásban! - Will Patton

Nem hiszed el, miért hordott gumiszalagot Dan Weaver az Éghasadásban!

24

Nem hiszed el, miért hordott gumiszalagot Dan Weaver az Éghasadásban!

Az Éghasadás rejtélye megoldva! A Falling Skies egy posztapokaliptikus korszakban játszódó sorozat volt, ami 2011–2015-ig futott 5 évadon át, melynek vezető producere Steven Spielberg volt. Dan Weaver százados volt a széria egyik főszereplője, aki a 2. Massachusettsi csoportot vezette. Weaver kemény volt a parancsnoksága alá tartozó férfiakkal és nőkkel, de bebizonyosodott, hogy őszintén törődik a csoport tagjaival, és a parancsnoksága alatt álló civilekkel. Dan később az egyik legfontosabb katonai vezető lett. Weaver zord személyiségű, kemény, fegyelmezett, óvatos, makacs fickó, és láthatóan egy páncélt hord magán, de nagyon is vannak érzései. Összességében egy remek karakter. Az Őt megformáló Will Patton (Armageddon, Emlékezz a Titánokra! Megan Leavey) egyik legkiemelkedőbb alakítása a Falling Skies sorozat.

Nem hiszed el, miért hordott gumiszalagot Dan Weaver az Éghasadásban! - Will Patton

Will elmondta: „A 3. évad után eljutottam oda, hogy nagyon élvezem a forgatást. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy élvezzem az emberek társaságát, és úgy érzem, már elég jól beépültem a csapatba.” Ám azok a szemfüles rajongók, akik kiszúrnak minden apró részletet, észrevehették, hogy a színészt alakító karakter jobb kezén a mutatóujja és a középső ujja be volt gumizva. De vajon miért?

A válasz egy igazán nagyszerű és praktikus megoldás. Ez egy terápiás eszköz. Az ujjak ínsérülése esetén alkalmazható, aminek segítségével rögzítik vele a beteg ujjat a szomszédos, egészséges ujjhoz, és így a gyengébb ujjat jobban be lehet vonni a kéz mozgásaiba. Érdekesség, hogy a sérülés valódi volt, ugyanis a Weavert játszó Willnek volt egy balesete, ennek segítségével pedig nem volt olyan megerőltető ujjainak igénybevétele. A színész elmondta: „Néhány évvel ezelőtt egyik forgatás során eltört az ujjam, és még nem gyógyult meg teljesen. De tudom rögzíteni egy speciális eszközzel, így jobban néz ki. És hiányzik egy fogam. De úgy gondolom, nem kell, hogy az általam eljátszott karakterek mindig tökéletesen nézzenek ki. Ez vagyok én.

A most 70 éves, két Obie-díjas Patton a filmezésen kívül hangoskönyv narrátor is. A bestseller-regényíró, James Lee kérésére 22 könyvét olvasta fel, összesen pedig eddig több, mint 45 hangoskönyvet rögzített. Színészi munkáját kritikusok és kollégái is elismerik. A Yellowstone című sorozatában egyik színésztársa, Kevin Costner így nyilatkozott Róla: „Willt csak dicsérni tudom. A maga módján nagyon dinamikus, félelmetes és részletgazdag. Egy fantasztikus színész. Jó volt Vele együtt forgatni.”

//Cornelius//

Kevin Costner elsírta magát, miután 11 perces álló ováció fogadta új, epikus westernjét – Videó!


Article Tags: · · ·