FILMEZZUNK.HU
Lakásdekorációk a kedvenc filmek jegyében

Lakásdekorációk a kedvenc filmek jegyében

47

Lakásdekorációk a kedvenc filmek jegyében

Ha bárki is azt gondolná, a kedvenc filmek ihlette replikák kizárólag a gyerekszobába valók, akkor az nagyon is téved: tökéletes dekorációk lehetnek a lakás bármely pontján. Sőt, nemcsak jól mutatnak, hanem a segítségükkel a filmrajongó barátaink, ismerőseink elismerő pillantásait is bezsebelhetjük. Az otthonunk geek-es tárgyakkal való dekorálása egyáltalán nem gyerekes, hanem sokkal inkább stílusos, ha ízlésesen csináljuk.

Lakásdekorációk a kedvenc filmek jegyében

Bögrék – Kezdjük a reggeli kávéval!

A reggeli kávézás rituáléját mi más dobhatná fel, mint egy erős eszpresszó a Star Wars Empire csészéből? Még a reggeli kávé is egészen más érzés például egy Boba Fett formájú bögréből szürcsölve. Ha pedig csak egész napos szimbiózisban tudsz létezni a teával, el ne engedd a The Witcher bögre fülét! A konyhai eszközök nagyszerűsége az egyszerűségükben rejlik. Egyszerre funkcionálisak és egy-egy filmes utalással feldobják a hétköznapi rutint. Plusz, bármikor lenyűgözheted vele a vendégeidet is!

Lámpák – Hangolódjunk fény effektekkel!

Ha igazán különleges hangulatvilágításra vágysz, a House of the Dragon sárkánytojás lámpája tökéletes választás! A sárkányok erejét és misztikumát hozza el otthonodba, miközben sejtelmes, meleg fénye a középkori fantasy világba repít. Ideális esti világítás, ami nemcsak díszként, de beszélgetésindítónak is kiváló. A Gyűrűk Ura rajongóknak Eärendil lámpája maga a fény az éjszakában. Ez a gyönyörűen kidolgozott lámpa a legendás égi hajós, Eärendil fényét idézi, amely Galadriel ajándékaként segítette Frodót és Samut küldetésük során. Nincs is annál nagyobb kihívás, mint az éjszaka közepén a sötét lakásban botorkálni. Ezt a lámpát is használhatod stílusos hangulatvilágításként. Egyetlen gombnyomás és mintha máris Középföldén lennél.

Lakásdekorációk a kedvenc filmek jegyében

Órák – Fontos az időzítés

A Bosszúállók minden másodpercben készen állnak megmenteni a világot, te is így vagy a munkáddal? A Marvel falióra nem csak otthonodba, de még a modern, letisztult irodába is tökéletesen illik. Ideje időben kezdeni a meetingeket! Ha nehezen ébredsz fel reggelente, akkor a Pikachu LED ébresztőóra a legjobb választás! Villámgyors ébresztéssel garantálja, hogy le ne késd a nap legfontosabb feladatait!

Lábtörlők – Geekes fogadtatás

lakásdekorálás már az ajtónál elkezdődik. Egy „Welcome to the Dark Side” lábtörlő nemcsak Star Wars-fanoknak megmosolyogtató, de garantáltan azok is érteni fogják a poént, akik nem rajongók. Ha erősebb határhúzásra lenne szükség, akkor hasznos lehet egy „You Shall Not Pass” feliratú Gandalfos darab. Aki itt belép, azonnal tudni fogja, hogy itt bizony nerd territory következik.

Lakásdekorációk a kedvenc filmek jegyében

Hangszórók – Filmzenék filmes karaktereken keresztül

Ki ne szeretné a technikai kütyüket? Titkon még azok is rajonganak értük, akiknek semmilyen technikai affinitása nincs. Egy jól megtervezett hordozható hangszóró, mint például egy Pokémon Ball formájú vagy egy Baby Yoda alakú hangszóró, tökéletesen illik az otthonunkba is. Egyedi, tematikus dizájnjával és hangzásával garantáltan felhívja magára a figyelmet.

Replikák – Minden gyűjtő álma

Már nem éred be egy-egy filmes aprósággal? Igazi filmes relikviákra vágysz? Akkor elérkeztél a következő szintre. Egy Iron Man sisak a polcon, Thor kalapácsa az előszobában vagy egy Jedi fénykard a falon – ezek a tárgyak nemcsak szuper menőn néznek ki, hanem minden geek szívét megdobogtatják. A komoly replikák igazi rajongóknak szólnak, itt már a gyűjtő szenvedéllyel is számolni kell. De kit izgat, ha egyszer ennyire jól mutatnak a lakásban?

Egy kis csavar a végére: sorozatszereplők, akik filmes replikákért rajonganak

Nemcsak a valóságban gyűjtik a rajongók a filmes replikákat, de néhány sorozatszereplő is teljesen odavan ezekért a relikviákért, legalábbis a filmes szerepe szerint. Gondoljunk csak Sheldon Cooper-re a The Big Bang Theory-ból, aki előszeretettel dicsekszik Batman- vagy Star Wars-relikviáival. De ott van Dwight Schrute is a The Office-ból, aki számára a Gyűrűk Ura kardja és Battlestar Galactica kiegészítői valódi kincsek. Ne feledkezzünk meg Tony Stark-ról vagy más néven Iron Man-ről sem. A Marvel Univerzumban híres arról, hogy szenvedélyesen gyűjti és fejleszti a legújabb technológiai kütyüket és eszközöket. Az ő karaktere azért említésre méltó, mert Iron Man, aki egyúttal milliárdos tech guru, valóban mindenféle filmekből és képregényekből származó relikviákat és technikai újításokat vonultat fel. Az általa képviselt szenvedély és a technikai csodák párhuzamba állíthatók a filmes relikviákat gyűjtők szenvedélyével. Így sokkal inkább átérezhetjük, hogy a replikák milyen különleges helyet foglalhatnak el egy igazi rajongó életében!


Article Tags: · · ·