FILMEZZUNK.HU
Emlékeztek az Armageddon jóképű olajfúrójára? Az alulértékelt, tehetséges színész így néz ki napjainkban - Will Patton

Emlékeztek az Armageddon jóképű olajfúrójára? Az alulértékelt, tehetséges színész így néz ki napjainkban

343

Emlékeztek az Armageddon jóképű olajfúrójára? Az alulértékelt, tehetséges színész így néz ki napjainkban

Az Armageddont 1998-ban mutatták be a mozik. A katasztrófafilmben a Föld felé száguldó hatalmas méretű aszteroida becsapódását kellett megakadályozni, és amikor már a NASA is elbukott, az olajfúró Harryt (Bruce Willis) kérték fel, hogy segítsen lyukat fúrni a planetoidába, és robbantsa apró darabokra. Ez volt az egyetlen esély arra, hogy elkerüljék a becsapódást és a Föld megmeneküljön. Harry csak úgy vállalta el a küldetést, ha a legjobb embereivel együtt hajthatta végre a feladatot. A csapat egyik tagja volt az olajfúró és szerencsejátékos Chick (Will Patton) is. Az Armageddon a bemutató évében világszerte az év legsikeresebb filmje volt, és a vegyes kritikák ellenére a 140 millió dolláros költségvetésből több, mint 550 millió dollárt hozott. A filmben szerepet kapott Will Patton, aki Chicket alakította. Will egy kiváló, ám alulértékelt karakterszínész, aki igazán sokoldalú, tehetséges, és számos projektben szerepelt, akinek élete korántsem indult fényesen.

Patton 1954-ben született Charlestonban, egy evangélikus lelkész családban, három gyermek közül a legidősebbként. Will egy farmon nőtt fel, ahol felmenői nevelőotthont üzemeltek rossz magaviseletű serdülők számára. Szülei tinédzser korában elváltak, emiatt fájdalmasan félénk volt serdülőkorában, és nagyon nehezen tudott kapcsolatot teremteni másokkal. Amikor nagyobb lett, apja megismertette a művészettel és a drámával. A középiskola elvégzése után a North Carolina School of the Arts állami művészeti iskolában tanult tovább, ahol ezen tárgyakat is felvette. Viselkedési problémái azonban itt is megmutatkoztak, olyannyira, hogy ki is rúgták az iskolából. Ezután utazgatott egy ideig, majd a Dél-Karolinai Művészeti Főiskolára ment tanulni, ahol megszerezte a diplomáját. Karrierje kezdetén küszködött a megélhetéssel, így építőmunkásként, eladóként, biztonsági őrként és liftkísérőként dolgozott.

Emlékeztek az Armageddon jóképű olajfúrójára? Az alulértékelt, tehetséges színész így néz ki napjainkban - Will Patton

Idővel a kemény munka meghozta gyümölcsét és megkapta első nagyobb szerepét, az 1987-es Nincs kiút című filmben, amiben Saturn-díjra jelölték a legjobb mellékszereplő kategóriában. Ezután több felkérést is kapott. Főként mellékszerepekben láthatjuk, és általában a főhős segítőjét játssza, ám az utóbbi időben karrierje újjáéledt. Idővel szeretett volna keményebb szerepeket is kapni, így megkérte a menedzserét, hogy adjon neki erre lehetőséget, így olyan erős szerepeket is kapott, mint az Éghasadás, amiben Dan Weaver századost játszotta, vagy a Mocsárlény: A sorozat, ahol a rosszfiút, Avery Sunderlandet alakította. Olyan produkciókban láthattuk őt, mint Az ügyfél (1994), Emlékezz a Titánokra! (2000), Megszólít az éjszaka (2002), The November Man (2014), Hammer (2019), a 2018, 2021 és 2022-es Halloween filmekben, és olyan sorozatokban, mint az Éghasadás, Sorsdöntő lövés, Yellowstone, Mocsárlény: A sorozat, Odakinn, vagy A siló. Munkássága alatt két Obie-díjat nyert a legjobb színész kategóriában.

Emlékeztek az Armageddon jóképű olajfúrójára? Az alulértékelt, tehetséges színész így néz ki napjainkban - Will Patton

A színészkedés mellett színházakban is játszik, emellett a déli akcentusú Will kiváló hangoskönyv narrátor, aki többek között James Lee Burke, best-seller író kérésére 22 könyvét olvasta fel. A remek színész pályafutása alatt magánéletét mindig távol tartotta a média kíváncsi tekintetétől, így nem tudni, hogy van -e partnere. Emiatt voltak olyan negatív találgatások, hogy Patton meleg. Ez az állítás viszont nem igaz, Will hetero, és Észak-Karolinában él. A most 70 éves Patton soha nem házasodott meg, és gyermeke sem született.

//Cornelius//

Barátjának, Bruce Willisnek köszönhette a világhírnevet – Már 12 éve, hogy elhunyt Michael Clarke Duncan


Article Tags: · · ·