FILMEZZUNK.HU

Új Kleopátra-film a láthatáron: Zendaya alakítja a legendás uralkodónőt

215

Új Kleopátra-film a láthatáron: Zendaya alakítja a legendás uralkodónőt

Hamarosan érkezik a legújabb Kleopátra-film, amelyben Zendaya kelti életre a legendás egyiptomi uralkodónőt. A produkció mögött nem más áll, mint Denis Villeneuve, a Dűne című sci-fi eposz rendezője, aki már bizonyította, hogy nagyszabású látványfilmek mestere. Zendaya főszereplése mellett további A-listás színészek is csatlakozhatnak a filmhez: Octavianus szerepére állítólag Timothée Chalamet-t, míg Julius Caesar karakterére Daniel Craiget szemelték ki.

Új Kleopátra-film a láthatáron: Zendaya alakítja a legendás uralkodónőt

Zendaya és Timothée Chalamet is szerepet kaphat az új Kleopátra filmben

A projekt rendkívüli izgalmat keltett a filmrajongók körében, hiszen nemcsak a sztárparádé ígér felejthetetlen alakításokat, de Villeneuve vizuális stílusa is különleges látványvilágot sejtet. Zendaya és Chalamet korábbi közös munkája a Dűnében sikeresnek bizonyult, így sokan kíváncsian várják, hogyan alakítják majd a történelem egyik legnagyobb hatalmú nőjét és a Római Birodalom vezetőit.

VII. Kleopátra, akit többnyire csak Kleopátra néven emlegetünk, legismertebb filmbéli megformálója Elizabeth Taylor volt, aki az 1963-as, Joseph L. Mankiewicz rendezte filmben keltette életre Egyiptom fáraóját. A szépséges uralkodót persze számtalan másik fimben és sorozatban láthattuk már, legutóbb például a Netflix Kleopátra-sorozatában bukkant fel, amelyben Adele James sötét bőrű színésznőre osztották a szerepet. A casting nagy visszhangot váltott ki a médiában, Egyiptom régiségügyi minisztere még egy közleményt is kiadott, miszerint a makedón-görög származású Kleopátra fehér bőrű volt – ezt korabeli szobrokkal és domborművekkel igyekezett alátámasztani a politikus. Nos, annyit biztosan tudunk, hogy Kleopátra édesapja XII. Ptolemaiosz volt, édesanyjának kiléte azonban nem ismert, a történelem folyamán pedig több metamorfózison is keresztülment a Ptolemaida-dinasztia utolsó uralkodója: világos bőrűként, sötét bőrűként és kevert fajúként is ábrázolták. A történészek többsége ugyanakkor azon az állásponton van, hogy Kleopátra nagy valószínűleg európai vonásokkal rendelkezett.

Így nézett ki 14 hollywoodi ikon az első és az utolsó filmjében

(Via Esport1.hu)


Article Tags: · · ·