FILMEZZUNK.HU
Colin Farrell összetört - megrázó interjút adott arról, hogy fia gyógyíthatatlan beteg

Colin Farrell összetört – megrázó interjút adott arról, hogy fia gyógyíthatatlan beteg

207

Colin Farrell összetört – megrázó interjút adott arról, hogy fia gyógyíthatatlan beteg

A napokban könnyek közt tört ki a most 48 éves kétszeres Golden Globe-díjas ír színész, amikor egy interjúban elmondta, hogy fia, James Padraig Farrell gyógyíthatatlan beteg. „Amikor megszületett a kisfiunk, nagyon csendes baba volt. Azt hittem, megnyertük vele a lottót, hogy ilyen nyugodt gyerek.” – mondta a színész.

Colin Farrell összetört - megrázó interjút adott arról, hogy fia gyógyíthatatlan beteg

Azonban nem telt el sok idő, és a szülők látták, hogy valami nincs rendben, ugyanis a kis Jamesnél már korán jelentkeztek a tünetek. Nem fejlődött úgy, ahogy más babák szoktak, nem ült fel és nem kezdett el kúszni. Csak több évre rá tette meg első lépéseit, később nehezen tanult, és alig tudott beszélni. Az első néhány év volt a legnehezebb, mivel a fiú nem fejlődött úgy, ahogyan kellett volna, ami nagyon mélyen érintette az egész családot. James már négyéves volt, amikor megtette az első lépéseit egyedül, ami igazi áttörés volt a család életében. Colin az interjú alatt elsírta magát, majd azt mondta:

„Sosem fogom elfelejteni az arcát, rajta az elszántságot, ahogy megtette felém azt a hat lépést. Egy csoda volt.”

Jamesnek korábban rohamai is voltak, és volt alkalom, amikor maga Farrell mentette meg az életét, amikor nyugtatót adott neki, hogy a három percnél hosszabb ideig tartó rohamból kihozza, még mielőtt a kórházba értek volna. James-el másfél éves korában fordultak orvoshoz, akinek feltűnt, hogy a kisfiú sokat nevet és integet a kezével, ami az Angelman-szindrómára utal.

Colin Farrell összetört - megrázó interjút adott arról, hogy fia gyógyíthatatlan beteg

A betegség tünetei a tanulási nehézségek, a mozgás lelassult fejlődése, figyelem- és alvászavarok. Farrell két kérdést tett fel az orvosnak, miszerint meddig élhet a fia, és szenvedni fog-e? Az orvos azt mondta:

„A várható élettartama, amennyire meg tudjuk állapítani ugyanannyi, mint önnek és nekem, fájdalmai pedig nem lesznek.”

A ma már 20 éves James a mai napig nem beszél, és édesapja fél attól, hogy mi lesz a fiával később, mivel a hasonló betegségben szenvedők teljesen ki vannak szolgáltatva, és csak a családjukra számíthatnak. Farrell azt mondja, hogy fia nem fogyatékos, csupán speciálisak az igényei, és fokozottan kell rá vigyázni. Szülei – bár már elváltak – mellette vannak, és mindenben támogatják. Colinnak Jamesen kívül van még egy 15 éves fia is, Henry. Farrell azt szeretné, hogy a világ legyen kedves Jameshez, és hogy tisztelettel bánjanak vele.

//Cornelius//

10 meglepő érdekesség Colin Farrell-ről, amit nem tudtál


Article Tags: · ·