FILMEZZUNK.HU
10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Marion Cotillard-ról

Most ünnepli 49. születésnapját Marion Cotillard – Íme 10 meglepő érdekesség a csodaszép színésznőről

6057

5)A Hosszú jegyességben (2004) nyújtott alakításáért 2005-ben végre megkapta a César-díjat, majd több francia szerep után ismét amerikai produkcióban szerepelt. Külön érdekesség, hogy Marion Cotillard mindössze nyolc percig látható a Hosszú jegyesség című filmben.

6)Marion következő alakítása Golden Globe-, César-, BAFTA- és Oscar-díjat érdemelt. A Piaf (2007) című életrajzi drámában Cotillard játszotta a címszereplőt, Edith Piafot, alakítását elsöprő kritikai- és közönségsiker övezte. 1965 óta ez volt az első alkalom, hogy a díjazott színészek egyike sem amerikai származású. (Tilda Swinton és Daniel Day-Lewis britek, Javier Bardem spanyol és Marion Cotillard francia).

Piaf (La Mome, 2007)

7) Marion Cotillard lett a második francia színésznő, 48 évvel Simone Signoret díja után (Hely a tetőn), aki legjobb színésznőként Oscar-díjban részesült; továbbá korábban csak Sophia Loren kapott Oscar-díjat idegen nyelvű szerepért. Cotillard, aki 33 évesen vehette át az Oscart, az első francia nyelvű színész, aki angol nyelvű szerepért vihette haza az aranyszobrot.

8) Marion Cotillard az első francia színésznő, aki egy angol nyelvű Macbeth adaptációban Lady Macbeth-et alakította. Cotillard egy interjúban elmondta, hogy mindig is ábrándozott arról, hogy eljátssza Lady Macbeth szerepét, azonban úgy gondolta, hogy erre legfeljebb egy franciaországi színpadon lesz lehetősége. Elmondása szerint álmában sem gondolta volna, hogy egy angol nyelvű filmadaptációban kaphatja meg a szerepet.

Marion Cotillard érdekességek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·