FILMEZZUNK.HU
14 évvel a halála után derülhet ki, hogy miért halt meg Brittany Murphy

Hollywood legnagyobb rejtélye: Mi okozta valójában Brittany Murphy halálát?

33807

Hollywood legnagyobb rejtélye: Mi okozta valójában Brittany Murphy halálát?

A színésznő 2009-ben halt meg, alig 32 évesen tisztázatlan körülmények közt. A halottkém akkori jelentése szerint a halál elsődleges oka fertőző tüdőgyulladás volt, amelyhez vashiányos vérszegénység és kiterjedt gyógyszermérgezés járult. Murphy férje öt hónappal a színésznő után halt meg, hasonló körülmények között, ugyanabban a házban.

15 híres színész, aki filmforgatás közben vesztette életét

Brittany Murphy csupán 32 éves volt, amikor az édesanyja a zuhany alatt talált rá eszméletlen állapotban lévő lányára. A helyszínre érkező mentők mindent megtettek, hogy megmentsék a lányt, de nem reagált a kezelésre, a kórházba érkezve pedig meghalt. A váratlan tragédia az egész világot sokkolta, hiszen a színésznőnek rengeteg rajongója volt. Az igazságügyi szakértők szerint a halálát tüdőgyulladás és anémia okozta, de szerepet játszhatott a vényköteles gyógyszerek magas szintje is a vérében a hirtelen bekövetkezett tragédiában. Azóta több összeesküvés-elmélet is napvilágot látott: többen úgy vélik, hogy Brittany halálát a drogok okozták, alkohol, esetleg a férje, aki öt hónappal később szintén abban a lakásban hunyt el, ahol Brittany is.

A közelmúltban mutattak be egy dokumentumfilmet Brittany utolsó napjairól, amiből több minden is napvilágot látott. Az interjúalanyok többek közt kitérnek a Brittany férjével, a londoni születésű forgatókönyvíró, Simon Monjackkel kapcsolatos aggályaikra, akivel 2007-ben keltek egybe. A megszólalók azzal vádolják Monjacket, hogy a kapcsolatuk alatt Madonnával és Elle Macphersonnal is randevúzott, illetve többször hazudott arról, hogy agydaganata van. A férfi végül kevesebb mint hat hónappal felesége halála után vesztette életét, ugyanabban a Los Angeles-i házban, hasonló körülmények között.

20 fotó a múltból, amely a hírességek életét mutatja be egy váratlan szemszögből

A dokumentumfilmben nyilatkozók közül többen is gyanúsnak tartják a Murphy halálát övező narratívát. Volt, aki kiemelte, hogy egy egészséges 32 éves nem hal meg csak úgy, míg másvalaki egyenesen kijelentette:

„Simon elvitte őt. Gondoskodott róla, hogy senki se juthasson hozzá.”

„Brittany annyira csodálatos volt. Senki más nem volt hozzá fogható” – emlékezett vissza Kathy Najimy színésznő kolléganőjére, majd elárulta, a sztár akkor találkozott Monjackkel, amikor éppen mélyponton volt.

„Azt hiszem, ekkor zavarodott meg az ítélőképessége, és áldozattá vált. Mindannyian megijedtünk és kiakadtunk. Ki volt ez a fickó?”

A színésznő közeli barátaival és kollégáival készített interjúkat tartalmazó dokumentumfilmet Cynthia Hill rendezte, a producerek szerint az alkotás „túlmutat a bulvárpletykákon, és körüljárja a hollywoodi szexizmus, valamint a párkapcsolati furcsaságok kérdésköreit.”

Ő Arnold Schwarzenegger sokáig el nem ismert fia, aki a házvezetőnőjükkel való titkos kapcsolatából született

(Via Elle.hu)


Article Tags: · ·