FILMEZZUNK.HU
Hiába nyert 11 Oscar-díjat A Gyűrűk Ura - A király visszatér, egy hatalmas baki felett biztosan te is elsiklottál

Hiába nyert 11 Oscar-díjat A Gyűrűk Ura – A király visszatér, egy hatalmas baki felett biztosan te is elsiklottál

674

Hiába nyert 11 Oscar-díjat A Gyűrűk Ura – A király visszatér, egy hatalmas baki felett biztosan te is elsiklottál

A „Gyűrűk Ura: A király visszatér” című film minden idők egyik legsikeresebb mozijává vált, amit jól bizonyít a 11 Oscar-díj, amit elnyert. A Peter Jackson által rendezett epikus fantasy trilógia záró része nemcsak látványvilágával és lenyűgöző történetével hódította meg a nézőket, hanem az aprólékos részletekre való odafigyelésével is. Azonban, bármennyire is tökéletesnek tűnik a film, még ebben a mesterműben is akadnak apró hibák, amelyeket csak a legélesebb szemű rajongók vesznek észre.

Minden idők legjobb filmjei

A király visszatér 11 Oscar-díjával a mai napig, holtversenyben csúcstartó

Az egyik ilyen baki a film egyik csúcspontján, a Minas Tirith ostroma során történik. Egy jelenetben, amikor Aragorn, Gandalf és a többiek a város lépcsőin haladnak, a következő vágásban a lépcső hirtelen eltűnik a háttérből. Ez a szokatlan változás a jelenetek között olyan gyorsan történik, hogy a legtöbb néző valószínűleg észre sem vette. Azonban, ha valaki újranézi a filmet, érdemes figyelni erre az apró, de mégis látványos hibára, amely kicsit kizökkentheti a nézőt a film varázsából.

Hiába nyert 11 Oscar-díjat A Gyűrűk Ura - A király visszatér, egy hatalmas baki felett biztosan te is elsiklottál

De nem ez az egyetlen apróság, amely felett sokan elsiklanak. Frodó arcán látható sebhely szintén megtréfálhatja a figyelmes nézőket. Egyik jelenetről a másikra ugyanis a vágás átvándorol az arc egyik oldaláról a másikra, ami egyértelmű jele annak, hogy a jeleneteket különböző időpontokban és talán eltérő helyszíneken vették fel, majd rosszul illesztették össze. Ezek a bakik természetesen semmit sem vonnak le a film nagyszerűségéből, de érdekes megfigyelni, hogy még a legnagyobb alkotásokban is előfordulhatnak apró hibák, amelyeket csak a leglelkesebb rajongók szúrnak ki.

A Gyűrűk Ura - A király visszatér (2003)

Meglepő videón a Frodót és Samut alakító színészek – A Gyűrűk Ura két sztárját fel sem lehet ismerni


Article Tags: · · ·