FILMEZZUNK.HU
Tom Hardy leköpte Armie Hammert a Mad Max: A harag útja szereplőválogatása során

Armie Hammert kitálalt: Tom Hardy súlyos dolgot tett vel a Mad Max szereplőválogatása során

1914

Armie Hammert kitálalt: Tom Hardy súlyos dolgot tett vel a Mad Max szereplőválogatása során

A 2015-ben megjelent Mad Max: A harag útja szereplőválogatása épp annyira intenzíven zajlott, mint amilyen végül maga a film is lett. A produkcióval kapcsolatban pedig nemrégiben újabb kulisszatitkok láttak napvilágot. Kyle Buchanan könyve Blood, Sweat & Chrome címmel: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road című kötetéből ugyanis izgalmas és egyben döbbenetes részletek láttak napvilágot az előkészületekkel kapcsolatban.

Mad Max: Fury Road (George Miller, 2015)

Tom Hardy mellett Armie Hammer és Jeremy Renner is pályázott a film főszerepére, az egyik meghallgatás során pedig Hardy és Hammer tartottak közös olvasópróbát. Buchanan könyve egészen részletekbe menően taglalja a történéseket a próbán operatőrként részt vett Todd Matthew Grossman elbeszélése alapján. A könyvből kiderül, hogy Hammer végül azt mondta George Miller rendezőnek, hogy Hardynak nagyobb szüksége van a szerepre, mint neki. A színész ezt a “kijelentést” végül arra alapozta, hogy a közös meghallgatás során Tom Hardy annyira beleélte magát a szerepbe, hogy vicsorgott, zilált, végül leköpte partnerét.

“Jeremy és Armie egyformán csodálatosak voltak, de volt valami Tomban, amitől úgy éreztük, hogy kétségtelenül ő Max. Megvolt benne az a fajta elfojtott érzelmi sivárság, amit csak egy poszt-apokaliptikus világban találsz, alatta pedig elrejtve a világ teljes megvetése. Ez az intenzitás volt az, ami átsütött a lencsén is”

– mesélte Grossman.

“Ő az a személy, akivel kilenc hónapot tudsz eltölteni a sivatagban, és elmesélni ezt a történetet? Ő az a személy, aki illik hozzád?”

– kérdezte a meghallgatást követően a casting vezetője, Ronna Kress George Millertől. A rendező saját elmondása szerint pedig Hardy ugyanolyan érzéseket keltett benne, mint annak idején Mel Gibson az első Mad Max film szereplőválogatása során.

10 Tom Hardy film, amit mindenképpen látnod kell

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·