FILMEZZUNK.HU
Jeremy Irons 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jeremy Irons 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

23935

3. Elizabeth (Elizabeth I, 2005)

VIII. Henrik lánya, I. Erzsébet királynő újra egyesített egy nemzetet, melyet vallási viszályok téptek ketté. Szembeszállt és legyőzte a Spanyol Armadát, majd negyven év példátlan uralkodást követően Anglia egyik legfontosabb, legnagyrabecsültebb uralkodójaként halt meg.

Elizabeth (Elizabeth I, 2005)

2. A szerencse forgandó (Reversal of Fortune, 1990)

A személyzet vallomása az előkelő, ám szegény arisztokrata családból származó férjre, Claus von Bülow-ra tereli a gyanút. A vádlottak padjára kerülő férfi általános meglepetésre a Harvard egyetem neves jogi professzorát, Alan Dershowitzot kéri fel a védelmére, aki még nagyobb meglepetésre el is vállalja azt. Alan Dershowitz könyve alapján.

A szerencse forgandó (Reversal of Fortune, 1990)

1. A misszió (The Mission, 1986)

Gabriel jezsuita atya missziós állomást rendez be az õserdõben. Munkájában az egykori rabszolgavadász, Rodrigo Mendoza támogatja, aki egy tragikus élmény hatására szakít korábbi életével, sőt később a rendbe is belép, bár mindvégig szemben áll a rend vezetésével. A bennszülöttek, akiknek a készülő létesítmény a hasznukra válik, teljesen elfogadják a jezsuitákat. Később azonban ellentétek keletkeznek: a spanyolok és a portugálok a gyarmati uralomért küzdenek egymással, a katolikus egyház pedig fél a jezsuita befolyás túlzott megerõsödésétõl. A virágzó telepet egy véres mészárlás során a földdel teszik egyenlővé.

A misszió (The Mission, 1986)

Csupán 28 éves volt, amikor meghalt! Heath Ledger húga megjósolta a véget

(Történetek forrása)

//batigoool//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·