FILMEZZUNK.HU
Alain Delon titokzatos kapcsolata a francia alvilággal - A filmsztár, akit gyilkossági ügybe is belekevertek

Alain Delon titokzatos kapcsolata a francia alvilággal – A filmsztár, akit gyilkossági ügybe is belekevertek

624

Alain Delon titokzatos kapcsolata a francia alvilággal – A filmsztár, akit gyilkossági ügybe is belekevertek

A francia filmvilág egyik legismertebb arca, Alain Delon, 1968-ban egy sötét rejtély középpontjában találta magát. Testőrét, Stevan Markovicot holtan találták egy párizsi szeméttelepen, és a nyomozás során kiderült, hogy a filmsztár kapcsolatban állt a rettegett korzikai maffiával. Különösen szoros viszonyt ápolt François Marcantoni gengszterrel, ami azonnal gyanúba keverte a színészt. Bár Delont soha nem vádolták meg hivatalosan a gyilkossággal, a botrány árnyékot vetett ragyogó karrierjére, és kis híján véget vetett hollywoodi álmainak.

Alain Delon titokzatos kapcsolata a francia alvilággal - A filmsztár, akit gyilkossági ügybe is belekevertek

A nyomozás során Delon neve is felmerült, ám a színészt végül nem vádolták meg

Az ügy további részletei még inkább felkavarták az állóvizet. Állítólag kompromittáló fotók készültek Delon birtokán rendezett exkluzív partikon, amelyeken magas rangú politikusok is részt vettek kétes hírű társaságban. Ez a fordulat politikai dimenzióba emelte a botrányt, összekapcsolva a filmvilág csillogását, az alvilág sötét ügyleteit és a politika mocskos játszmáit. A francia közvélemény hetekig nem tudott másról beszélni, a bulvársajtó pedig valósággal felrobbant a szaftos részletektől.

Delon a halála napjáig tagadta bűnösségét és bármilyen szerepét a gyilkosságban. Azonban soha nem tudta teljesen tisztázni magát a gyanú alól, és az ügy azóta is az életrajzának egyik legvitatottabb fejezete maradt. A színész ugyan folytatta sikeres pályafutását, de ez a rejtélyes epizód örökre megváltoztatta a róla kialakult képet. Az eset rávilágított arra, hogy még a legnagyobb sztárok életében is lehetnek olyan sötét titkok, amelyek évtizedekkel később is képesek lázban tartani a közönséget.

Ő Alain Delon soha el nem ismert fia, aki miatt a Romy Schneiderrel való kapcsolata is zátonyra futott

(Via Marković affair – Wikipedia és French Movie Legend, Alain Delon, Dies At 88 | Sahara Reporters)


Article Tags: · ·