FILMEZZUNK.HU

Szerinted hány nap alatt forgatták le a Halloween – A rémület éjszakájáját? Kevesebb, mint gondolnád!

172

Szerinted hány nap alatt forgatták le a Halloween – A rémület éjszakájáját? Kevesebb, mint gondolnád!

A Halloween – A rémület éjszakája című filmet 1978-ban mutatták be. Az amerikai horrorfilm rendezője a híres John Carpenter, akinek olyan filmek köszönhetők, mint A sötétség fejedelme (1987), A köd (1979), Menekülés New Yorkból (1981), A dolog (1982), illetve számos Halloween film. Az örökzöld klasszikust, A rémület éjszakáját a rendező minimális összegből, mindössze 320 000 dollárból hozta össze. Hogy ki tudjanak jönni a költségvetésből, az összes színész a saját ruhájában volt a film forgatásakor, így a jelmezeket megspórolták a készítők, és nem kellett rá külön pénzt költeni. Érdekesség, hogy a film a történet szerint 1978 őszén, Halloween éjszakáján játszódik. Ősszel az a jellemző, hogy hullanak a falevelek, és a természet felkészül a téli mély álomra. Ám ha alaposan szemügyre vesszük a filmben bemutatott tájat, csak szép zöld lombkoronákat látunk.

Szerinted hány nap alatt forgatták le a Halloween - A rémület éjszakájáját? Kevesebb, mint gondolnád!

Nos, a filmet valójában 1978 tavaszán forgatták, így nem csoda, hogy minden virágzott és zöldellt. Ez egy olyan apróság, amit nem vesz észre a néző még többszöri megtekintés során sem, pedig ott van az ember orra előtt. Mégis van olyan jelenet a filmben, ahol az utca tele van lehullott levelekkel, és a jelenet közben is látszólag hullajtják a fák a leveleiket. Valójában azok kelléklevelek, amiket szétszórtak az utcán, és azokat dobálták a felvételkor.

A film elkészítési ideje pedig rekordidőn belül, mindössze 21 nap alatt készült el, és ez lett minden idők legtöbb pénzt hozó független filmje, mivel elképesztő összeget, összesen 70 millió dollár bevételt hozott.

//Cornelius//

Ez a gyerekszínész 15 éves koráig hátborzongató titkot őrzött a Halloween című film miatt

(Via promotions.hu)


Article Tags: · ·