FILMEZZUNK.HU
Gyászol a filmvilág: elhunyt a francia színészóriás, Alain Delon

Gyászol a filmvilág: elhunyt a francia színészóriás, Alain Delon

2354

Gyászol a filmvilág: elhunyt a francia színészóriás, Alain Delon

A filmvilág ismét gyászba borult, miután 88 éves korában elhunyt a legendás francia színész, Alain Delon. A szomorú hírt három gyermeke, Alain Fabien, Anouchka és Anthony közölték a nyilvánossággal, közleményükben így fogalmazva: „Alain Fabien, Anouchka, Anthony és (kutyája) Loubo mély fájdalommal tudatják a halálhírt, Delon békésen hunyt el douchy-i otthonában, három gyermeke és családja körében„. Alain Delon nevét nemcsak Franciaországban, hanem világszerte ismerik és szeretik, karrierje során számos emlékezetes alakítással örvendeztette meg a mozirajongókat.

Alain Delon és lánya

Delon egészségi állapota az utóbbi években jelentősen romlott. 2019-ben agyvérzést kapott, ami után már nem tudott teljesen felépülni. Az agyvérzést követően limfómát is diagnosztizáltak nála, ami tovább súlyosbította állapotát. Ezek a betegségek miatt egyre ritkábban mutatkozott a nyilvánosság előtt, ám az utóbbi időben szinte teljesen visszavonult a reflektorfényből. Utolsó nagy nyilvános szereplése a 2019-es cannes-i filmfesztiválon volt, ahol életművéért tiszteletbeli Aranypálmával tüntették ki.

Alain Delon volt A fekete tulipán sztárja: friss fotókon a 89 éves színészlegenda

Itt még együtt a Delon család

Alain Delon pályafutása alatt olyan filmekben nyújtott felejthetetlen alakítást, mint a „Rocco és fivérei”, „A párduc”, „A szamuráj” és „A medence”. Karizmatikus jelenléte és színészi tehetsége révén a francia mozi egyik legikonikusabb alakjává vált. Halála pótolhatatlan veszteség a filmipar számára, de munkássága örökre fennmarad a filmtörténet lapjain. A család, barátok és rajongók egyaránt gyászolják, emlékét pedig szívükben örökre megőrzik.

Piszok jóképű Alain Delon 30 éves fia – Alain-Fabien ennyire hasonlít híres édesapja fiatalkori énjére


Article Tags: · · ·