FILMEZZUNK.HU
Hollywood gyászol: elhunyt a Szerelmünk lapjai színésznője, Gena Rowlands

Hollywood gyászol: elhunyt a Szerelmünk lapjai színésznője, Gena Rowlands

1093

Hollywood gyászol: elhunyt a Szerelmünk lapjai színésznője, Gena Rowlands

Hollywood ismét gyászba borult, hiszen elhunyt a legendás színésznő, Gena Rowlands. A színésznő 94 éves korában távozott közülünk, miután hosszú évekig küzdött az Alzheimer-kórral. Rowlands pályafutása során számos emlékezetes szerepet alakított, és nevét örökre beírta a filmipar történetébe. Bár 2015-ben visszavonult a színészettől, munkássága és tehetsége továbbra is élénken él a rajongók emlékezetében.

Hogyan nézett ki fiatalon az a 17 híresség, akik később lettek sikeresek?

Gena Rowlands egykor és idősebb korában

Gena Rowlands karrierje során kétszer jelölték Golden Globe- és kétszer Oscar-díjra, ami jól mutatja színészi kvalitásait és elismertségét. A fiatalabb közönség számára talán a 2004-ben megjelent „Szerelmünk lapjai” című romantikus vígjátékban nyújtott alakítása a legismertebb. Ezt a filmet fia, Nick Cassavetes rendezte, aki kifejezetten édesanyját kérte fel az idősebb Allie szerepére. Cassavetes így emlékezett vissza: „Felkértem anyámat az idősebb Allie szerepére, és sok időt töltöttünk azzal, hogy beszélgettünk az Alzheimer-kórról és arról, hogy hiteles akarok lenni vele, és most, az elmúlt öt évben Alzheimer-kórban szenved.

Rowlands élete és munkássága sokak számára jelentett inspirációt, és színészi teljesítményei örökre nyomot hagytak a filmvilágban. Az Alzheimer-kórral való küzdelme még inkább megerősítette személyiségét, és mélyebb rétegeket adott alakításainak. Halála nagy veszteség Hollywood számára, de öröksége tovább él mindazok szívében, akik valaha is látták őt a vásznon. Nyugodjon békében, Gena Rowlands.

Tudta? Ryan Gosling végig improvizált a Szerelmünk lapjai egyik ikonikus jelenetében


Article Tags: · ·