FILMEZZUNK.HU
Így kezdődött Bujtor István és Kern András barátsága

Így kötött barátságot a legendás páros, Bujtor István és Kern András

10096

Így kötött barátságot a legendás páros, Bujtor István és Kern András

Legendás barátság volt az övék. Kern az ikonikussá vált Kardos doktorként, a Komédiások című Bujtor-sorozat szereplőjeként és a Ripacsok főszereplőjeként is dolgozott Bujtorral.

Legendás barátság volt az övék: így kezdődött Bujtor István és Kern András barátsága

Kern András így emlékezett vissza:

„Negyven évvel ezelőtt egymásra néztünk, és azt mondtuk: mi barátok leszünk. Játszottunk együtt a Vígszínházban a Kakukkfészekben, amelynek nagy sikere volt, akkor lettünk igazán jóban. Aztán megcsináltuk A Pogány Madonnát, és annak is sikerszaga volt. Utána arra gondoltunk, miért ne csináljunk még egyet, ha tetszik az embereknek. Csináltunk még egyet és még egyet, egészen 2007 nyaráig, amikor az utolsó tévéváltozatot készítettük.”

– mesélte korábban az Origónak Kern, aki Bujtorral együtt gondolt rá, hogy csináljanak még egy nyomozós filmet, de sajnos István betegsége, majd halála közbeszólt.

„Ez egy jó barátság volt, ami haverságnak indult, és barátsággá nemesedett, mint egy jó bor, amit egyébként mindketten nagyon szerettünk. Nagyon szerette az egészet, amit életnek nevezünk. Szerette a játékot, szeretett kosárlabdázni, teniszezni, vitorlázni, gyerekeket tanítani, és azt is, amit úgy hívnak, színjáték. Mindent játékosan, jókedvűen, derűsen csinált, és az, ami most történt, egyáltalán nem illik hozzá.”

– mondta barátja halálakor Kern, aki szenzációsan alakította az ügyefogyott Kardos doktor karakterét Bujtor mellett a filmvásznon. A Bud Spencer Piedone-karaktere ihlette Ötvös Csöpivel tökéletesen kiegészítették egymást.

A Piedone Afrikában című filmből megszeretett Bodo tragikus története

(Via Blikk.hu)


Article Tags: · ·