FILMEZZUNK.HU

10 színész, akik rosszfiúk alakítására születtek

638

6. Tony Todd a horror műfaj egyik legismertebb ikonja

Tony Todd majdnem halálra csípette magát méhekkel a Kampókéz című horrorfilm kedvéért

A Kampókézben, és a Végső állomás-sorozatban játszott szerepeiről ismert Tony Todd a horror számos, azonnal felismerhető filmes ikonjává vált. Jellegzetes hangjával, és intenzív színészi alakításával Todd nagyszerűen kiegészíti a horrorfilmek szereplőit, és különösen rátermett az aljas karakter szerepekre. Todd számtalan B-kategóriás horrorfilmben jeleskedett, és bár bármilyen műfajban helyt tud állni, a horror az, amiben igazán otthon érzi magát. A Végső állomás halál figurája, és a Kampókézben nyújtott alakítása egyszerűen fenomenális volt.

5. Gary Oldman sokoldalúsága még a gonosz karaktereiben is kimagasló

Halhatatlan kedves (Immortal Beloved, 1994)

Gary Oldmant rajongói leginkább Winston Churchillként, vagy A sötét lovag Jim Gordonjaként ismerhetik. De mielőtt ezeket a szerepeket megkapta volna, Oldman már akkor Hollywood egyik legnagyobb gonosz színésze volt, és mindegyik karaktert egyedülállóan adta elő. Legyen szó Drexel szerepéről a Tiszta románc-ban, vagy a Stansfield korrupt zsaruról a Léon, a profi című filmben, Oldman tudja, hogyan kell gonoszt játszani. Mint oly sok gonosz színésztársa esetében, Oldman karrierjét is a vérszomjas Drakula megformálása lendítette előre.

4. Christoph Waltz megmutatja nekünk, hogy milyen az igazi gonosz

Becstelen Brigantyk (2009)

Waltz ikonikus szerepe Hans Landa náci ügynök a Becstelen brigantyk-ban, akire hihetetlen színészi tehetsége miatt mindig is a modern mozi egyik legnagyszerűbb gonosz ábrázolójaként fogunk emlékezni. Egyedisége, megjelenése és intenzitása tökéletes recept a lenyűgöző gonoszhoz. Waltz színészi képességei magukért beszélnek, és bár hősiesebb szerepeket is játszott, mint ahogy azt a 2012-es Django elszabadul című filmben is láthattuk, semmihez sem lehet hasonlítani. A közelmúltban a fő Bond-gonosz, Blofeld szerepét bemutató Waltz emlékeztette a nézőket arra, milyen erőt visz gonosz karaktereinek megformálásába.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·