FILMEZZUNK.HU

10 színész, akik rosszfiúk alakítására születtek

623

10 színész, akik rosszfiúk alakítására születtek

Míg a filmipar már számos tehetséges és sokoldalú színészt látott a szerepek dinamikus skáláján, néhány színész határozottan bebizonyította, hogy a rosszfiú karakterek alakítására bizony ők a legalkalmasabbak. Szerencsére a filmipar tele van ilyen szerepekkel, és az erre tökéletes színészekkel. Míg sok színész rendkívüli módon tud játszani jó és rossz karaktert egyaránt, egyes színészek tagadhatatlanul erősebbek az antagonisták szerepében. Bár kulcsfontosságú, hogy ezeket a színészeket ne skatulyázzuk be kizárólag rosszfiú karakterekre, de tény, hogy a most felsorolt színészek ezekre a szerepekre születtek. Mindazonáltal nagyszerű látni, hogy a színészek mennyire magukévá tudják tenni azokat a szerepeket, amelyekért a rajongók annyira szeretik őket.

10. Malcolm McDowell karrierjét rosszfiúként építette fel

Alex DeLarge (Mechanikus narancs, 1971) - Malcolm McDowell

Malcolm McDowell, aki leginkább a Mechanikus narancsban, és a Star Trekben játszott szerepeiről ismert, gonosz karakterek alakításával építette fel karrierjét. Malcolm akár Alex DeLarge szerepében, akár Superman gonosztevőjének kölcsönözte hangját, McDowell az egyik legerősebb rosszfiú karakter. Kevés olyan színész van, akinek ilyen jellegzetes hangja van, és aki automatikusan társítható olyan sötétebb szerepekre, mint ő.

9. Robert Englund újradefiniálta a horrorfilmekben a gonoszt

A horror műfaj egyik népszerű arca Englund, aki nem csupán Freddy Krueger álomalapú slasher szerepéről ismert. A szeretett, de rémisztő színész, mániákus nevetése különösen jól passzol a karakterhez. Englund és különféle szerepei mára a horror műfaj egyik alappillére lett. Robert a legtöbb horrorfilmben, ahol a gonoszt alakította, alig, vagy egyáltalán nem szólalt meg, amivel egyedi személyiségének köszönhetően élvezetes alakításokat nyújtott karrierje során.

8. Jack Palance szerepeinek középpontjában a fenyegető gonosztevő áll

10 színész, akik rosszfiúk alakítására születtek

Jellegzetes reszelős hangjával -amit főleg idősebb korától hallhatunk- Jack Palance több gonosztevőt is tökéletesen alakított, köztük a világhírű vámpírt, Drakula grófot. Palance azon kevés színészek egyike, aki többnyire csendes megjelenésével mindig a frászt hozta a nézőkre, így dialógusai, hűvös előadása miatt a borzongás borítékolható volt. Palance számos műfajban remekelt már, a fent említett Drakulától a Tango és Cash gazfickó üzletemberéig. Egyik legnagyobb és legmeghatározóbb szerepe a gonosz fegyverforgató Wilsoné volt, a nagysikerű Idegen a vadnyugaton című westernben, ahol Palance kiváló alakítást nyújtott.

7. Kane Hodder a Kristály-tó Jason-je

10 színész, akik rosszfiúk alakítására születtek

A legtöbben Jason Voorhees, és Victor Crowley szerepeiről ismert Kane Hodder kaszkadőrből egyenesen az egyik legnagyobb horrorszínész lett. A legjobb szerepeihez maszkokat és protéziseket használt, mivel Hoddernek a testbeszéd révén kellett a színészet mesterévé válnia. Erőteljes felépítése, és a slasher horror szerepében szerzett tapasztalatai miatt senki nem lett volna rajta kívül alkalmasabb arra, hogy egy verhetetlen gyilkost alakítson. Ahogy más szerepekben is láthattuk, bebizonyosodott, hogy Hodder maszk nélkül, puszta látványával is nagyon félelmetes tud lenni, ami a filmes szakmában egy igen nagy adottság.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·