FILMEZZUNK.HU
10 filmdráma 2000-es évekből, amiket mindenképpen látnod kell

10 filmdráma 2000-es évekből, amiket mindenképpen látnod kell

4527

6: Isten városa (2002)

Rio de Janeiro nyomornegyedébe kapunk betekintést több gyerek története által, főként két különböző irányba kanyarodó sorsot követve. Buscapé az egyik főszereplő, akinek életútja szemlélteti a nyomorból való szűk, azonban lehetséges kitörés kereteit, viszont a legtöbb gyermek korai találkozása az erőszakkal bűnözők születését eredményezi. Az Isten városa rendkívül reálisan mutatja be a bűnözés miatt élhetetlen környezetben élők kilátástalanságát, valamint ebben a helyzetben egy, a többinél tisztességesebb ember boldogulását.

Isten városa (2002)

5: Vérző olaj

Daniel Plainview olajkitermelő tudomást szerez egy olajban gazdag vidékről, majd fiával útra kerekedik felvásárolni az ottani lakosok telkeit. Az olajkitermelés elkezdődik, Daniel gondjai viszont minden téren szaporodnak. A helyi egyház vezetőjével, Paul Sunday-al kötött megegyezés felrúgása mindkettejük fokozatos erkölcsi romlását eredményezi. A Vérző olaj bemutatja, hogy az elvek és határok nélkül kötött üzlet magával szakít a lényünkből egy darabot, azonban azt később már nem szerezhetjük vissza.

Vérző olaj - There Will Be Blood (Paul Thomas Anderson, 2007)

4: A forrás

Tomas és Isabel egymásnak lettek teremtve, együtt élik véges földi életüket, azonban Isabel rákos, így idejük egyre fogy. Tomas minden erejével kutatja a szert, ami segíthet szerelmének a betegség legyőzésében, örökké szeretnének élni. Isabel megírja élete művét egy könyv formájában. A történet a spanyol királynő által egy konkvisztádorára ruházott küldetést mutat be, amelynek célja az élet fájának megtalálása. Könyvének utolsó fejezetét, a műve befejezését Tomasra ruházza át, azonban a konkvisztádor csak akkor találhat az örök élet fájához, ha az író szemléletmódot vált. A forrás a spirituális filmek egyik legkiemelkedőbbje, a nagyközönség általi egyik legalulértékeltebb dráma, amely szemlélteti, hogy a közeg változhat, de a saját célja mindenkinek egy, viszont néha meg kell változtatni a művelet módját.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·