FILMEZZUNK.HU
Megtörtént eseményt dolgoz fel Bud Spencer és Terence Hill egyik legnagyobb filmje - Szerinted, melyik az? - Kincs, ami nincs

Megtörtént eseményt dolgoz fel Bud Spencer és Terence Hill egyik legnagyobb filmje – Szerinted, melyik az?

583

Megtörtént eseményt dolgoz fel Bud Spencer és Terence Hill egyik legnagyobb filmje – Szerinted, melyik az?

Bud Spencer (1929-2016) és Terence Hill (1939-) nevét senkinek nem kell bemutatni. A szeretnivaló híres, vicces pofonosztó páros az évtizedek során számos akció-vígjátékot forgatott együtt, világszerte milliókat ültetve a moziszékekbe. Bud és Terence először 1959-ben a Hannibal című filmben szerepeltek, bár akkor még nem duóként, csak mellékszerepekben láthattuk őket, és nem volt közös jelenetük. 1967-ben mutatták be az Isten megbocsát, én nem című filmet, aminek főszerepére eredetileg Bud mellé Peter Martellt választották. Ám a színész az első forgatás előtti napon eltörte a lábát, így Terence került a helyére. És ekkor kezdődött el a babimádó páros közös jövője.

Megtörtént eseményt dolgoz fel Bud Spencer és Terence Hill egyik legnagyobb filmje - Szerinted, melyik az? - Kincs, ami nincs

Bud Spencer és Terence Hill a Kincs, ami nincs című filmben

Ezután egymást követték a felkérések. Összesen 18 filmet forgattak együtt, melyekből a legnépszerűbb: Az ördög jobb és bal keze 1.-2.(1970-1971), Mindent bele, fiúk! (1972), Különben dühbe jövünk (1974), Bűnvadászok (1977), …és megint dühbe jövünk (1978), Én a vízilovakkal vagyok (1979), Kincs, ami nincs (1981), Nyomás utána! (1983), Nincs kettő négy nélkül (1984), Szuperhekusok (1985), Bunyó karácsonyig (1994). Azt viszont kevesen tudják, hogy közös projektükben szerepel egy, ami valós esemény alapján készült. Ez az 1981-ben bemutatott Kincs, ami nincs, aminek történetét valós események ihlették.

Onoda Hiroo

Bár a Pongo Pongo-sziget nem létezik, és Anulu is csak fikció, a filmben látható japán katona, Kamasuka bemutatása nem volt kitaláció, ugyanis történetét valós személy ihlette. Onoda Hiroo mindössze 22 éves volt, mikor a második világháborúban három társával együtt gerillaharcra kényszerültek a Fülöp-szigetekre. Bár szórólapok eljutottak hozzájuk, miszerint a háború véget ért, ők ezt nem hitték el, azt gondolván, hogy ez csapda, és ezeket csak az amerikaiak terjesztik, hogy ezzel a csellel felszabaduljon a térség, és átvegyék felettük az uralmat. Így aztán Onoda és társai a szigeten maradtak. Míg ott voltak, összesen 30 embert öltek meg, akiket ellenséges katonáknak hittek, akik, mint kiderült, csak ártatlan gazdálkodók és rendőrök voltak. Hiroo egészen 1974-ig maradt a szigeten, amikor végül hippi egyetemista társa, Suzuki Norió hatására letette a fegyvert. Kamasukát végül 1974 márciusában vitték haza Japánba, ahol hősnek tartották. Onoda 2014-ben, 92 évesen halt meg. Történetét Bud Spencer és Terence Hill 1981-ben bemutatott Kincs, ami nincs című filmben mutatták be.

//Cornelius//

10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című, Bud Spencer és Terence Hill klasszikusról

(Via Promotions.hu)


Article Tags: · · · ·