FILMEZZUNK.HU
15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

165

5. Robert Pattinson (Batman, Edward Cullen, Cedric Diggory)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Robert Pattinson még csak a 30-as éveiben jár, de máris hihetetlenül lenyűgöző karriert futott be, és nagy tiszteletnek örvend. A 2000-es évek eleje óta Pattinson szeretett karaktereket alakított minden idők három legnagyobb filmes franchise-ban. A Harry Potter és a Tűz Serlegében Cedric Diggoryként láthattuk őt. Ezt követően Edward Cullen, egy fiatal vámpír főszerepét kapta az Alkonyat filmsorozatban. Legutóbb Pattinson Matt rendezésében Batmant, azaz Bruce Waynet alakította, lenyűgözve a közönséget, és a kritikusokat egyaránt.

4. Al Pacino (Michael Corleone, Tony Montana)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Al Pacino a 20. századi munkáinak köszönhetően az egyik legbefolyásosabb színész, ahol különféle akciószerepekben láthattuk. Két leghíresebb szerepének egyike Michael Corleone A Keresztapa című filmben, ami történetesen az első szerepei közé tartozik. Pacinot 1983-ban egy másik hatalmas szerepben láthattuk, amikor Tony Montana karakterét játszotta  A sebhelyesarcú-ban. Mindkét krimi Al Pacino sikeres karrierjének csúcspontjai és pillérei voltak, de korántsem az utolsók.

3. Alan Rickman (Hans Gruber, Perselus Piton)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Alan Rickman népszerű, széles körben elismert és szeretett színész volt, aki 2016-ban hunyt el. Rickmanre vitathatatlanul a Harry Potter-filmekben játszott zseniális alakítására emlékeznek a legtöbben, amikor Perselus Piton talárjába bújva mind a 8 részen át varázslatos produkciót láthattunk tőle. Piton a sorozatban fokozatosan egyre több szerepet kapott azon túl, hogy szigorú és aljas professzor volt, Rickman pedig ámulatba ejtően keltette életre az undok, de egyben szerethető karaktert.

Mikor Rickman 2001-ben Pitont alakította az első Harry Potter-filmben, korábban már megcsillogtatta színészi rátermettségét, amikor szerepelt a Drágán add az életed! (1988) című akciófilmben, ahol a gonosztevőt, Hans Grubert alakította. 1991-ben a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című filmben alakította a félelmetes Nottingham herceget. A Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya, az Igazából szerelem, vagy az Alice Csodaországban szintén kivételes filmjeihez tartozik, de Piton és Hans Gruber továbbra is Alan Rickman legikonikusabb szerepei maradnak.

2. Benedict Cumberbatch (Sherlock, Dr. Strange)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Benedict Cumberbatch brit színész pályafutása során két hihetetlenül hatalmas, de egyben nagyon eltérő karaktert tudhat magáénak. 2010 és 2017 között Cumberbatch a híres nyomozót, Sherlock Holmes-t alakította a BBC Sherlock című sorozatában, amellyel hatalmas rajongótábort gyűjtött maga mellé.

Jelenleg Cumberbatch a Marvel-moziuniverzum egyik legnagyobb hőse Doctor Strange szerepében. A karaktert eredeti filmjében, a Bosszúállókban, a Pókember: Nincs hazaútban, legutóbb pedig a Doctor Strange az őrület multiverzumában láthattuk, és Cumberbatch megerősítette, hogy hamarosan újra viszontláthatjuk Strange szerepében.

1. Samuel L. Jackson (Mace Windu, Nick Fury, Jules Winnfield)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Samuel L. Jackson minden idők egyik legikonikusabb színésze, és folyamatosan kap főszerepet jobbnál jobb produkciókban. Jackson például olyan filmekben jeleskedett, mint a Ponyvaregény, melyben Jules Winnfield karakterét játszotta, de számos más ikonikus szerepet is magáénak tudhat.

Ott van például a Star Wars, ahol ő alakította Mace Windut, és akinek egyedül volt lila fénykardja, vagy a Hihetetlen család, ahol ő volt Lucius Best. Samuel L. Jacksont több, mint tíz alkalommal láthattuk Nick Fury szerepében az MCU-n belül, ezenkívül Nick karakterében láthattuk még a Titkos invázió sorozatban. Fury továbbra is titokzatos rövid megjelenéseivel szerepel, de a Bosszúállók alapítójaként annál erősebb karakterré nőtte ki magát.

//Cornelius//

10 híres színész, akik szinte soha nem szerepeltek sorozatokban

(Via Cbr.com)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·