FILMEZZUNK.HU
15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

166

10. Julie Andrews (Mary Poppins és A muzsika hangja)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Dame Julie Andrews brit színész hozzájárulása a zenés színházhoz és filmekhez tagadhatatlan. Hetven éves pályafutása során Andrews számos ikonikus szerepet játszott, és hihetetlen elismeréseket szerzett magának, köztük 3 Oscar-díjat kapott és Disney-legendává vált. Andrews az 1964-es ikonikus Disney musical címszereplőjeként, Mary Poppins szerepében vált széles körben elismertté játékfilmes debütálása során, amely szereppel kiérdemelte az Oscar-díjat. A The Sound of Music című musicale pedig egyszerűen felejthetetlen.

9. Zoe Saldana (Gamora, Neytiri, Uhura)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Filmográfiája is mutatja, hogy a nagy bevételeket hozó filmek készítésénél Zoe Saldana kiemelkedő szerepekben csillogtathatta meg tudását. Saldana lenyűgöző múltra tekint vissza: 2009-ben a Star Trekben Uhura szerepét tette magáévá, és A Karib-tenger kalózai című filmben is láthattuk őt. Saldana legismertebb szerepei vitathatatlanul Gamora a Marvel-moziuniverzumban, és Neytiri az Avatarban, ami minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje volt. Kétségtelen, hogy ez a két film lesz Saldana legikonikusabb karaktere.

8. Ian McKellen (Gandalf, Magneto)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Sir Ian McKellen napjaink egyik legelismertebb színésze színházakban, filmekben egyaránt. Karrierje 70 évet ölel fel, ami számos emlékezetes alakítást eredményezett. McKellen évek óta ad elő jobbnál jobb darabokat a színpadon, de a szélesebb közönség leginkább a sci-fi és fantasy világában ismeri őt.

A 2000-es évek elején McKellen két hatalmas franchise részese lett, a megosztott Magneto főszereplésével Bryan Singer X-Men című filmjében, mely szerephez két folytatásban, és egy előzményfilmben is visszatért. 2001-ben McKellen játszotta Szürke Gandalf karakterét a Gyűrűk Ura filmsorozatban, amely JRR Tolkien ikonikus regényei alapján készültek.

7. Orlando Bloom (Will Turner, Legolas)

Orlando Bloom legjobb filmje

Orlando Bloom neve világhírű lett, miután a Gyűrűk Ura filmsorozatban Legolast játszotta. Szerepe a Hobbitban folytatódott, és összesen 5 Középfölde filmben szerepelt. Bloom A Karib-tenger kalózai című filmsorozatban Will Turnert, egy kovácstanoncot, és Elizabeth Swan szerelmét alakította. Turner az első három filmben játszott, az ötödikben pedig egy cameo-t készített. Sok rajongó egyetért abban, hogy Elizabeth és Will nélkül a filmek már nem voltak olyan jók.

6. Tom Cruise (Pete Mitchell, Ethan Hunt)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Tom Cruise tagadhatatlanul az egyik legismertebb arc Hollywoodban. A már több évtizedes, túlnyomórészt az akciófilmek műfajában ívelő karrierje nem mutat semmiféle lassulást. Az 1986-os Top Gun című film már ikonikus volt, de a népszerű 2022-es folytatás, a Top Gun: Maverick csak tovább növelte Cruise elismertségét, sőt, a film minden idők 5 legtöbb bevételt hozó filmje közé került. 1996 óta Cruise a főszereplőt, Ethan Huntot alakította a Mission: Impossible sorozatban, egy hihetetlenül szeretett akció-franchise-ban.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·