FILMEZZUNK.HU
15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

140

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Sok színész álmodik olyan karakter megformálásáról, ami emlékezetessé, és a közönség által kedveltté teszi. Ez viszont korántsem olyan egyszerű, mivel a közönségnek nehézséget okoz, hogy az olyan színészeket, mint Daniel Radcliffe és Robert Downey Jr. kiemeljék a skatulyából, és a híres szerepükön kívül össze ne hasonlítgatnák más népszerű karakterekkel. Ezért hihetetlenül lenyűgöző, amikor a színészek egy ikonikus szerepükből egy teljesen más kimagasló karaktert játszanak. Legyen szó népszerű franchise-okról, vagy zseniális előadásokról, egyes színészek képesek arra, hogy több kimagasló karaktert is életre keltsenek.

15. Keanu Reeves (John Wick és Neo)

Keanu Reeves megválaszolta a nagy kérdést, hogy mi lenne, ha Neo megölné John Wick kutyáját?

Keanu Reeves mindig is az akcióműfaj mesterének számított, és máig ő az egyik legnépszerűbb színész. Az olyan filmek, mint a Holtpont, a Bill és Ted zseniális kalandja, vagy a Féktelenül kimagasló helyen fog szerepelni bibliográfiájában, azonban két legismertebb szerepe mindig a Mátrix és John Wick lesz.

Reeves Neo szerepe a Mátrixban (1999) ikonikus és kiemelkedő karaktere volt egészen addig, amíg 2014-ben a John Wick főszereplője nem lett. Az egyszemélyes hadsereg akciófilmjei ma már a Cyberpunk 2077 videojáték szinonimája lett, ahol Johnny Silverhandot alakította.

14. Sylvester Stallone (Rambo, Rocky)

Sylvester Stallone megválaszolta a nagy kérdést, hogy ki nyerne, ha Rocky és Rambo összeverekedne?

Az ezredforduló előtt az 1970-es évektől kezdődően az akciófilmeket olyan ikonikus színészek uralták, mint Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone. Stallone 1976-ban indította el a Rocky franchise-t Rocky Balboa néven, majd debütált a Rambóval az 1982-es Első vér című filmben.

A Rambo-ból is franchise lett, ami szintén időtálló alkotás, és az alap akciófilmek közé tartozik. Stallone legikonikusabb szerepei a Rocky és a Rambo.

13. Harrison Ford (Indiana Jones, Han Solo)

Harrison Fordot arról kérdezték, hogy ki nyerne, ha Han Solo és Indiana Jones összecsapnának - A színész habozás nélkül válaszolt

Harrison Ford az a színész, aki napjainkban is, közel hatvan évet tölt a filmes szakmában, és többgenerációs rajongótábora van. Míg kiterjedt filmográfiájában szerepel például a Szárnyas fejvadász, a Végjáték, és a Dolgozó lány, szélesebb körben mindig is a legelismertebb az Indiana Jones franchise címszereplőjének, és az eredeti Star Wars trilógiában Han Solo-nak a megformálása lesz.

Mindkét franchise-t a mai napig szeretik, és hatalmas, szenvedélyes rajongótáborral rendelkeznek. Annak ellenére, hogy több mint negyven évvel idősebb, mint amikor először játszotta ezeket a szerepeket, a rajongók alig várták, hogy Ford újra játssza Indiana Jones szerepét az ötödik részben. Másrészt a Star Wars univerzumban betöltött szerepe véget ért, amikor Han Solot megölték a Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erőben, ami miatt sokan gyászolják az ikonikus karaktert.

12. Emma Watson (Hermione Granger, Belle)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

A filmiparba mindössze 10 évesen belépő Emma Watson Hermione Granger karaktereként szerepelt a Harry Potter sorozatban, minden idők egyik legnépszerűbb filmes franchise-ában. Ez az első professzionális színészi szerep egyenesen a sztárok közé repítette. A következő évtizedben Watson és a közönség együtt nőtt fel a karakterrel.

Bár néhányan Watsonra mindig Hermionére fognak emlékezni, lenyűgöző karriert futott be a Harry Potter franchise 2011-es lezárása óta. Különböző szerepekben és aktivistaként is ismert. 2017-ben pedig Watson elvállalta Belle ikonikus szerepét a Disney élőszereplős A szépség és a szörnyeteg című filmjében.

11. Patrick Stewart (Picard, Charles Xavier)

15 színész, akik több ikonikus karaktert is játszottak

Sir Patrick Stewart a színpadon és a képernyőn is ikonikussá vált. Hét évtizedet átívelő hihetetlen karrierje révén Stewart olyan előadásokat hozott a közönség elé, amelyekért Tony-díjat, Oscar-díjat, Emmy-díjat, Golden Globe-ot, és sok más elismerést kapott. Jean-Luc Picard kapitány, és Charles Xavier professzor szerepe azonban továbbra is a legkiemelkedőbb karakterei közé tartozik.

Stewart az 1980-as évek vége óta játszotta Picard kapitányt a Star Trek univerzumban, olyan projektekben, mint a Star Trek: Deep Space Nine és a Star Trek: Picard. Stewart először a 2000-es évek X-Men trilógiájában alakította X professzort, majd visszatért a X-Men: Az eljövendő múlt napjai filmben, és a 2022-es Doctor Strange-ben készített egy cameo-t az őrület multiverzumában.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·