FILMEZZUNK.HU
15 népszerű film, amiket anime ihletett

15 népszerű film, amiket anime ihletett

153

5. A Scott Pilgrim a világ ellen animékből és videojátékokból is merít, amiket a Mongolian Chop Squad (2004-2005), az Afro Samurai (2007), és a Szamuráj Jack (2001) ihletett

15 népszerű film, amiket anime ihletett

A Scott Pilgrim a világ ellen egy akcióvígjáték, amely sokat merít videojátékokból és animékből egyaránt. A film egy varázslatos alternatív valóságot mutat be, amelyben Scottnak, egy torontói fiatalembernek le kell győznie új barátnője hét gonosz exét, akik irányítják szerelmi életét.

A Scott Pilgrim számára adaptált képregényfilmeseket a manga ihlette, Bryan Lee O’Malley író pedig kifejezetten Becket említette inspirációjaként. Mindemellett Edgar Wright rendező, és Oscar Wright koncepciótervező egyaránt az Afro Samurait, és a Szamuráj Jacket nevezték meg motivációként.

4. A Rekviem egy álomért az egyik legnehezebben nézhető film, amit a Perfect Blue (1997) ihletett

15 népszerű film, amiket anime ihletett

Mielőtt a Perfect Blue megihlette Darren Aronofskyt a Fekete hattyú forgatásán, ez közvetlenül befolyásolta a Rekviem egy álomért című filmjét. A film négy Coney Island-i lakos életét mutatja be, akik mind különböző drogoktól függenek. A Perfect Blue-hoz hasonlóan a Rekviem egy álomért szereplői is tele vannak személyes utazással a film során.

Ezen kívül mindegyikben megbízhatatlan narrátorok szerepelnek, akár a drogok, akár a lelki gyötrelem tekintetében. Emiatt a megbízhatatlanság miatt a néző soha nem biztos abban, hogy amit a képernyőn lát, az valóban megtörténik, vagy csak a karakter fejében létezik. A Perfect Blue és a Rekviem egy álomért közötti hasonlóságok még közvetlenebbek, mivel Aronofsky teljesen újraalkotott néhány képkockát az animéből filmje számára.

3. Az acélember és a Superman eredetének hagyományos újramesélését a Birdy The Mighty (1996) ihlette

15 népszerű film, amiket anime ihletett

Az acélember volt a DC legutóbbi filmes újraindítása a Superman franchise-ban. A Zack Snyder által rendezett film Clark Kent származásának, és az emberiséghez való kapcsolódásért folytatott küzdelmének viszonylag hagyományos újramesélése. Míg sok rajongó azt feltételezte, hogy a Dragon Ball Z szuperhatalmú lények egy-egy harca befolyásolta a film csúcspontját, Snyder valójában egy másik animét állított maga elé inspirációként.

Snyder szerint Az acélember vége erősen a Birdy the Mighty harci jeleneteire épít. Ez a négy részes anime egy szupererős intergalaktikus rendőrnő, Birdy Altera kalandjait részletezi, aki egy helyi tinédzserrel, Tsutomuval osztozik egy testben. Tetteik során Birdy/Tsutomu számos nagyszabású, épületromboló csatában vesz részt. Az acélember utolsó harcának sok képkockája szinte közvetlenül a Birdy the Mighty-ból származik.

2. Az Avatar és folytatása örökre megváltoztatta a CGI-játékot, amit A vadon hercegnője (1997), és a Laputa – Az égi palota (1986) ihletett

15 népszerű film, amiket anime ihletett

James Cameron Avatarja kasszarekordokat döntött meg azzal, hogy a közönséget egy új, színekkel, mágiával, egyedi növény- és állatvilággal, valamint az őslakos Na’vi-val teli világba repítette. Ez az elsőrangú világépítés, valamint a film rendkívül releváns, a környezetvédelem fontosságát körülvevő témái hozzájárultak ahhoz, hogy az Avatar, és annak esetleges folytatása több mint 5 milliárd dollár bevételhez jusson világszerte.

A vadon hercegnője középpontjában egy ősi erdő is áll, amelyben különféle mágikus lények laknak. Az Avatarhoz hasonlóan a film témái elsősorban a környezetvédelemre, és a természeti erőforrások kimerülésének veszélyeire összpontosítanak. Így nem meglepő, hogy James Cameron elismerte, hogy A vadon hercegnője, és Laputa – Az égi palota lebegő szigetei jelentősen befolyásolták az Avatar dzsungelbolygóját, a Pandorát, és a film átfogó témáit.

1. A Creed III. a Rocky spinoff legújabb része, amit a Dragon Ball Z (1989-1996), és a Naruto (2002-2007) ihletett

A Creed III. a Rocky spinoff legújabb része, határozott fejlődést mutat a franchise filmgyártásában. A film, amelyet Michael B. Jordan nemcsak rendezett, hanem a főszerepet is játszotta, jelentősen eltér a tipikus bokszfilmek stílusától. Így nem volt túl meglepő, amikor Jordan olyan anime sorozatokat említett inspirációként, mint a Dragon Ball Z, vagy a Naruto.

Ezek az anime sorozatok nem csak a filmkészítésre voltak hatással. Jordan szerint a DBZ, és a Naruto erősen motiválta a jelmezválasztást, és a konkrét felvételeket. Jordan a közelmúltban az IndieWire-nek adott interjújában azt mondta: „Szeretem az animék témáit, kultúráit, és mondanivalóik fontosságát az árulásról, a bosszúról, és a baráti kötelékekről.”

//Cornelius//

14 ikonikus film, melynek főszerepét eredetileg másnak szánták

(Via Cbr.com)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·