FILMEZZUNK.HU

Felismeri? Ő volt a Hegylakó rosszfiúja, Connor MacLeod rettegett ellenfele

1972

Felismeri? Ő volt a Hegylakó rosszfiúja, Connor MacLeod rettegett ellenfele

Az idő kereke forog, és néha meglepő felfedezéseket hoz számunkra. Nézzük csak meg ezt az ismerős arcot: felismeri? Ő volt az egyik legemlékezetesebb gonosztevő a filmvilágban, aki egy ikonikus szerepben örökre beírta magát a popkultúrába. Ez az arc nem más, mint Clancy Browné, aki a Hegylakó című filmben Kurgan szerepében borzolta a kedélyeket.

Felismeri? Ő volt a Hegylakó rosszfiúja, Connor MacLeod rettegett ellenfele - Clancy Brown

Gyerekkorunk egyik legrettegettebb figurája volt

Clancy Brown 1959. január 5-én született az Ohio állambeli Urbana városában. Már fiatalon érdeklődött a színjátszás iránt, és hamar kiderült, hogy nemcsak tehetséges, hanem rendkívül sokoldalú is. Brown különleges karakterei és lenyűgöző színészi játéka révén vált ismertté, de igazi hírnevét a Hegylakó (Highlander) című filmben nyújtott alakítása hozta meg számára. Az 1986-ban bemutatott Hegylakóban Clancy Brown a Kurgan nevű halhatatlan harcost formálta meg, aki nem csupán fizikai erejével, hanem félelmetes jelenlétével is kitűnt. Kurgan Connor MacLeod, a főhős legnagyobb és legrettegettebb ellenfele volt, és Brown zseniális alakítása nélkül a film közel sem lett volna olyan emlékezetes. Kurgan karaktere a film gonoszságának megtestesítője, akinek brutalitása és kegyetlensége mély benyomást tett a nézőkre.

Akkor és most: Így néznek ki ma a Hegylakó sztárjai

Bár Clancy Brown leginkább Kurgan szerepéről ismert, pályafutása során számos más jelentős szerepet is eljátszott. Az 1994-es A remény rabjai (The Shawshank Redemption) című filmben Hadley kapitányként, az HBO nagysikerű sorozatában, a Carnivàle-ban pedig Brother Justin Crowe szerepében láthattuk. Emellett számtalan animációs filmben és sorozatban kölcsönözte hangját különböző karaktereknek, köztük Mr. Krabs-nak a SpongyaBob Kockanadrág (SpongeBob SquarePants) című rajzfilmsorozatban.

Felismeri? Ő volt a Hegylakó rosszfiúja, Connor MacLeod rettegett ellenfele - Clancy Brown

A valóságban nem is olyan rémisztő

Clancy Brown kivételes tehetségének és sokoldalúságának köszönhetően a film- és televíziós ipar egyik legmegbecsültebb színésze lett. Az ő jelenléte mindig garancia a minőségre, legyen szó bármilyen szerepről. Kurgan karaktere a Hegylakóban ugyan félelmetes és gonosz volt, de Brown alakításában megmutatta, hogy a legrettegettebb gonosztevők is lehetnek lenyűgözően összetettek és emlékezetesek. Brown magánélete csendes, igazi könyvmoly, aki saját bevallása szerint falja a könyveket. 1993 óta él boldog házasságban Jeanne Johnson producerrel, akivel két közös gyermekük született.

Felismeri? Ő volt a Hegylakó rosszfiúja, Connor MacLeod rettegett ellenfele - Clancy Brown

Akkor és most: Így néznek ki ma A remény rabjai szereplői


Article Tags: · · · · ·