FILMEZZUNK.HU
Hogyan befolyásolják a kaszinós filmek az online kaszinójátékok népszerűségét? - Pókerarcok

A titkok felfedése: A kaszinókkal kapcsolatos legnépszerűbb legendák eredete

66

A titkok felfedése: A kaszinókkal kapcsolatos legnépszerűbb legendák eredete

A szerencsejáték rendkívül sokat fejlődött hazánkban az utóbbi 30 évben, mégis, néhány korábbi időszakról fennmaradt szerencsejátékokkal kapcsolatos mítosz továbbra is éberen él a köztudatban. Manapság már a játékosok többsége olyan online kaszinóknál tölti az idejét, mint például a verdecasino weboldala, amelyek feltörhetetlen véletlenszámgeneráló algoritmusokkal garantálják a játék tisztaságát.

Ennek ellenére sok legenda kering továbbra is a kijátszható játékgépekről, a tuti nyerő taktikákról, vagy éppen arról, hogy a kaszinók átverik a játékosokat. Ezeknek az igaztalan hiedelmeknek az alapja általában a filmekből vagy a régmúltból eredeztethető. Olvass tovább és tudd meg honnan ered 5, a mai napig népszerű szerencsejátékokkal kapcsolatos, egykor talán részben igaz, de ma már semmilyen valóságtartalommal nem bíró mítosz.

A Nyerőgépek Átverhetőek

Talán az egyik leggyakoribb a mai napig hallható mítosz az, miszerint, ha ismered a “titkos taktikát” akkor garantáltan nyerni tudsz egyes nyerőgépeken. Ennek a hiedelemnek az alapjában tényleg van igazságtartalom. Sok idővel ezelőtt, amikor az 1980-as években megjelentek az első digitális nyerőgépek, akkor ezek még elég kezdetlegesek voltak, és a megfelelő technikával valóban lehetőség volt növelni a nyerési esélyeidet. Persze a megfelelő technika ekkor sem egy egyszerű játékstratégiát jelentett, hanem azt, hogy profi informatikusok és matematikusok a játékgépek véletlenszámgeneráló algoritmusának elemzésével különféle technikai segédeszközöket készítettek, amellyel kellő gyakorlás után meg tudták jósolni, hogy a gépen mikor várható nagyobb kifizetés, így a megfelelő időpontban tudtak leülni játszani.

Ez persze nem csak szabályellenes, de törvényellenes is volt, így akik lebuktak, azok akár börtönbe is kerülhettek. Persze a mai modern nyerőgépeken ez már nem megvalósítható, hiszen a fejlett algoritmusoknak hála ezek a játékok már átverhetetlenek. Ennek ellenére, a mítosz, miszerint a játékgépek átverhetőek továbbra is velünk él, valószínűleg azért, mert sokan szeretnék, ha igaz lenne.

A Kártyákat Számolni Törvénytelen

A filmekből népszerű kártyaszámlálós taktikáról még mindig sokan gondolják, hogy törvénytelen, pedig valójában nem az, megvalósítani azonban szinte lehetetlen. A kaszinók azért is használnak egyszerre akár 4 vagy 6 pakli kártyát is, hogy a lapok számolása minél nehezebb legyen. Már egy vagy két pakli esetében is csak a legkivételesebb zsenik tudják olyan jól számolni a lapokat, hogy abból tényleges előnyük származzon, két pakli felett pedig mindez gépi segítség nélkül lehetetlen.

Annak ellenére, hogy a lapokat számolni nem törvénytelen, ha rajtakapnak, akkor szinte biztos, hogy azonnal és örökre kitiltanak a kaszinóból. A kaszinó folyamatosan szűri még a próbálkozásokat is, hiszen, ha valakinek esetleg mégis sikerül számolnia a lapokat, akkor nem csak más játékosokkal szemben, de a ház ellen is előnyre tehet szert.

A Szerencsejátékban Csak A Szerencse Számít

Ennek a mítosznak nehéz meghatározni a konkrét eredetét, hiszen kézenfekvő módon adja magát a gondolat, hogy azokban a játékokban, amelyeket szerencsejátékoknak hívnak, a legnagyobb szerepe a szerencsének van. Erre sokszor a filmek és mások elbeszélései is ráerősítenek, pedig sok szerencsejátékban nem kizárólag a szerencse dönt. Több kártyajátékban, például blackjackben bizonyos helyzetekben léteznek egyértelműen jó és rossz döntések, amelyekkel a profik növelhetik a nyerési esélyüket.

Sőt, a pókerben a jó játékstratégiának és a kötélidegeknek a szerencsénél is nagyobb szerep jut. Emiatt egyébként egyesek szerint a póker nem is tekinthető valódi szerencsejátéknak, hiszen ebben a játékban a jó játékosok rosszabb lapokkal is nyerhetnek.

A Kaszinóban Folyamatosan Figyelnek Mindenkit

Ez a legenda leginkább a filmekből ered és azon kevés kaszinómítosz egyike, amelyek tényleg teljes mértékben igazak. A legtöbb kaszinóban, különösen a nagy amerikai kaszinókban a játékosok folyamatosan csendes megfigyelés alatt állnak. Las Vegas leghíresebb kaszinóiban mindegyik játékost egyszerre akár 3-4 különböző kamera is láthatja ugyanazon időpontban. A kamerákra nem csupán biztonsági okokból van szükség, ha például erőszakos jelenet törne ki, hanem a kaszinó egyben így próbálja kiszűrni az egymással összejátszó, a lapokat számláló vagy a bármilyen más módon csalni próbáló játékosokat.

A kamerákat ráadásul ma már nem is elsősorban emberek figyelik, hanem a mesterséges intelligencia. Az AI szoftver a másodpercek törtrésze alatt képes kielemezni az emberi testbeszédet és a gyanús viselkedést, majd felhívja a biztonságiak figyelmét a potenciálisan figyelmet érdemlő játékosokra. Így a kaszinó személyzetének nem kell megpróbálniuk egyszerre mindenkit szem előtt tartani, hanem tudnak egyszerűen csak a gyanúsnak ítélt elemekre koncentrálni.

A Kaszinóban Máshogy Telik Az Idő

Ha te is jártál már kaszinóban, akkor biztos veled is megtörtént már, hogy úgy érezted, hogy még csak most érkeztél, pedig valójában már több órája ott voltál. A kaszinóban megváltozik a legtöbb ember időérzéke. Ez olyannyira nem mítosz, hanem valóság, hogy bárki elmehet és megtapasztalhatja. Mindez persze nem véletlen. Erre a hatásra a legtöbb kaszinó tudatosan játszik rá, azért, hogy megpróbálja összezavarni a játékosokat és csökkentse a nyerési esélyüket. Többek között ezért is jobb választás az online szerencsejáték, mint a hagyományos kaszinók.

Egy hagyományos kaszinónak szinte soha nincsenek ablakai, hogy a változó fényviszonyok ne emlékeztessenek az idő múlására. Ugyanígy, akármilyen hatalmas a kaszinó, jó eséllyel egyetlen órát sem fogsz benne látni. A beltérben hallható zene, valamint a berendezés színvilága szintén úgy van kitalálva, hogy minél jobban elvessz benne és torzuljon az időérzéked.


Article Tags: