FILMEZZUNK.HU
Gyászol a filmvilág: Meghalt a hollywoodi színészlegenda, Donald Sutherland

Gyászol a filmvilág: Meghalt a hollywoodi színészlegenda, Donald Sutherland

3957

Gyászol a filmvilág: Meghalt a hollywoodi színészlegenda, Donald Sutherland

Donald Sutherland, aki Emmy-díjat nyert az X polgártársért, csütörtökön hosszú betegség után Miamiban halt meg 88 éves korában. A legendás kanadai színész, aki 1935. július 17-én született Saint Johnban, New Brunswick tartományban. Gazdag és sokszínű karrierje során több mint 200 filmben és televíziós sorozatban szerepelt, így a filmtörténet egyik legelismertebb és legismertebb alakjává vált.

Donald Sutherland 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Legendás színész volt Donald Sutherland

Sutherland filmes karrierje az 1960-as években kezdődött, amikor olyan filmekben szerepelt, mint a „The Dirty Dozen” (A piszkos tizenkettő) és a „MAS*H” (Hálózsákos alhadnagyok). Az 1970-es években olyan emlékezetes alakításokat nyújtott, mint a „Klute” és a „Don’t Look Now” (Ne nézz vissza!). A színész későbbi éveiben is aktív maradt, és olyan sikeres filmekben szerepelt, mint a „Pride & Prejudice” (Büszkeség és balítélet) és az „The Hunger Games” (Az éhezők viadala) sorozatban, ahol Snow elnököt alakította. Sutherland számos díjat és kitüntetést kapott, köztük a Golden Globe-díjat és a Primetime Emmy-díjat. 2017-ben Oscar-életműdíjjal tüntették ki.

Donald Sutherland kétszer házasodott. Első felesége Lois Hardwick volt, majd 1972-ben Shirley Douglas kanadai színésznőt vette feleségül. Gyermekeik közé tartozik Kiefer Sutherland, aki szintén sikeres színész lett. Sutherland gazdag karrierje és sokoldalú tehetsége révén a szórakoztatóipar ikonikus alakjává vált. Nyugodjék békében!

10 meglepő érdekesség a szülinapos Kiefer Sutherlandról


Article Tags: · ·