FILMEZZUNK.HU
Felismered a képeken látható kisfiút? Egy legendás francia színész lett belőle, akit egész Magyarország imád - Louis de Funès

Felismered a képeken látható kisfiút? Egy legendás francia színész lett belőle, akit egész Magyarország imád

3279

Felismered a képeken látható kisfiút? Egy legendás francia színész lett belőle, akit egész Magyarország imád

Gyermekkori fényképek gyakran elárulják, hogy milyen életutat jár be valaki, és néha ezek a képek különös meglepetéseket tartogatnak. Most egy olyan kisfiú képét mutatjuk be, akit talán sokan nem ismernének fel, de amikor felnőtté vált, neve az egész világon ismertté vált, és Magyarországon különösen nagy népszerűségre tett szert.

Felismered a képeken látható kisfiút? Egy legendás francia színész lett belőle, akit egész Magyarország imád - Louis de Funès

Az a kisfiú, akit a képeken látsz, nem más, mint a legendás francia színész, Louis de Funès. Funès 1914. július 31-én született Courbevoie-ban, egy Párizs melletti kisvárosban. Már gyermekként is rendkívül energikus és vidám volt, ami később védjegyévé vált a színpadon és a filmvásznon egyaránt. Bár kezdetben nem tűnt úgy, hogy világhírű színész lesz, de humorérzéke és egyedi mimikája hamar kiemelte őt a többiek közül.

Már 39 éve, hogy elhunyt Louis de Funés – Ilyen jóképű volt fiatalon a francia színész

Louis de Funès itt már egy kicsit idősebb

Karrierje lassan indult, és sokáig csak kisebb szerepeket kapott. Az igazi áttörést az 1960-as évek hozták meg számára, amikor a „Fantomas” és a „Csendőr” sorozatokban nyújtott alakításaival belopta magát a nézők szívébe. A „Csendőr” filmek különösen nagy népszerűségnek örvendtek Magyarországon, ahol a színész komikus zsenialitását és utánozhatatlan stílusát azonnal megkedvelték.

Louis de Funés legkisebb fia több filmben is szerepelt édesapja oldalán - Olivier így néz ki napjainkban

Louis de Funés legkisebb fiával, Olivierrel

Magyarországon Louis de Funès neve egyet jelentett a garantált nevetéssel és jókedvvel. Filmjei, mint például a „Jákob rabbi„, „A szárnyát vagy combját” és a már említett „Csendőr” sorozatok, generációk számára nyújtottak felhőtlen szórakozást. Színészi játékának lényege az volt, hogy a hétköznapi emberek helyzetkomikáját vitte vászonra, mindezt páratlan energia és lendület kíséretében.

A 12 legjobb francia film, amit vétek lenne kihagyni


Article Tags: ·