FILMEZZUNK.HU
Már 45 éves lenne Heath Ledger – Egykori szerelme így emlékezett meg róla

Már 45 éves lenne Heath Ledger – Egykori szerelme így emlékezett meg róla

14246

Már 45 éves lenne Heath Ledger – Egykori szerelme így emlékezett meg róla

2008. január 22. A nap, amelyen manhattani lakásán holtan találta házvezetőnője a fantasztikus színészt. Heath Ledger 28 éves korában hunyt el. Halálát, a toxikológiai vizsgálat nyilvánosságra hozott eredménye szerint a szervezetében hat különféle, receptre kapható gyógyszerek (ebből három benzodiazepin) véletlen túladagolása okozta. Bár a szervezetében talált gyógyszerek közül egyikből sem találtak a megengedettnél nagyobb mennyiséget, a több különböző gyógyszer együttes hatása összeadódva halálosnak bizonyult.

13 meglepő érdekesség a fiatalon elhunyt Heath Ledger-ről

Halála előtt álmatlanságban szenvedett, az utolsó szerepe (a Batman Jokere) nagyon megviselte.

„A testem kimerült volt, de az agyam nem bírt leállni.”

– nyilatkozta nem sokkal halála előtt. A családja szerint viszont a szerepnek semmi köze nem volt a halálához, az altatók és megfázásra szedett gyógyszerek együttes hatása végzett vele. Ledger holttestét hazaszállították Ausztráliába, ahol zártkörű ceremónia keretében temették el. A 81. Oscar-gálán posztumusz ítélték oda neki a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat élete utolsó befejezett alakításáért, Joker szerepéért A sötét lovag című filmben.

Ő Michelle Williams és Heath Ledger ritkán látott lánya: friss fotókon a 16 éves Matilda

Sokáig hallani sem akart a nyilvánosságról Heath Ledger egykori kedvese, ám, amikor megszólalt a halálával kapcsolatban, sokaknál előkerült a zsebkendő:

„Heathben a sebezhetősége volt a legérdekesebb, amelyet az emberek talán csak a halála után fedeztek fel benne. Mindenhez volt tehetsége, amibe csak belekezdett. Nem ismerte a határokat.”

Michelle Williams, Ledger Matilda nevű lányának édesanyja elmesélte, hogy a tragikus sorsú színész már akkor is álmatlansággal küzdött, amikor megismerkedtek:

„Folyton vibrált, rengeteg energiája volt”

– nyilatkozta a gyászoló színésznő.

Meglepő: a valóságban gyűlölte egymást a népszerű sorozat szerelmespárja

(Via Wikipédia)


Article Tags: · ·