FILMEZZUNK.HU
15 film jelmezrészletei, melyek titokban fontos üzeneteket rejtenek

15 film jelmezrészletei, melyek titokban fontos üzeneteket rejtenek

246

11. Az operaház fantomja

A film elején Christine egybeolvad a többi táncossal, és egy krémszínű felsőt visel, amelyet arany kiegészítők díszítenek. Ennek ellenére hiányos öltözéke nem különbözteti meg a csoport többi tagjától. A történet előrehaladtával azonban Christine észrevehető átalakuláson megy keresztül. Új ruhatára egyre kevésbé fedi testét, mindenki figyelmét magára vonva ezzel. Ez az öltözékváltás tükrözi Christine változó pozícióját a színészcsoporton belül. Végül már nemcsak táncosnőként, hanem önálló sztárként jelenik meg.

12. A segítség

A segítség című filmben a szolgák egész munkahéten át egyhangú munkaruhát hordanak, és még fülbevalót sem viselhetnek.  A szolgák egyformák. Hétvégén, vagy különleges alkalmakkor, például a templomban megválhatnak munkaruháiktól, és felfedhetik valódi énjüket.

13. A Grand Budapest Hotel

Madame Desgoffe ruhatára a különböző történelmi korszakok ötvözetét mutatja be. Ruhakölteménye az 1920-as éveket idéző ​​piros kabát és sapka, az 1930-as évekre visszanyúló ruha, és a La Belle Époque- ra emlékeztető hajviselet. A stílusok eklektikus keveréke azt sugallja, hogy Madame D. képtelen elmenekülni múltja elől, jellemében pedig némi instabilitást sejtet.

14. Kisasszonyok

A film során Laurie és Jo egymáshoz illő mellényt visel, ami egymáshoz való köteléküket, és különleges kapcsolatukat jelképezi. Ezenkívül Jacqueline Durran jelmeztervező Saoirse Ronan színésznővel együtt egyedi ruhát készített Jo-nak. Amikor elmerül az írásban, Jo zöld kabátot vesz fel, ami határozottságát, és fékezhetetlen szellemét tükrözi.

15. 500 nap nyár

15 film jelmezrészletei, melyek titokban fontos üzeneteket rejtenek

A film elején Tom és Summer gyermekkorából való események szoros kapcsolatot eredményeznek: Tom jeleneteit barna, míg Summerét kék árnyalatok jellemzik. Amint a nyár beköszönt Tom életébe, a kék szín is kiemelkedik környezetében. Például abban a tengerparti jelenetben, ahol vidáman táncol kék ruhába öltözött emberek között. Ez a vizuális jelzés azt mutatja, hogy Tom a nyárra gondol, miközben érzései egyre csak növekednek szerelme iránt.

//Cornelius//

Felismeri? Ő volt a táncos csúcsbombázó A függetlenség napja című filmből, Will Smith szerelme

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·