FILMEZZUNK.HU
15 film jelmezrészletei, melyek titokban fontos üzeneteket rejtenek

15 film jelmezrészletei, melyek titokban fontos üzeneteket rejtenek

249

6. Ragadozó madarak

A Ragadozó madarak (egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című filmben szereplő Harley Quinn ruhája karakterének fejlődését tükrözi. Erin Benach jelmeztervező úgy dolgozta ki Harley ruháját, hogy lazább öltözékével minél szabadabban mozogjon a csatatéren. Ennek köszönhető, hogy idővel eltűntek szűk rövidnadrágjai, amelyeket kényelmesebb viselet váltott fel. Megjelenésének változása azt szimbolizálja, hogy Quinn maga mögött tudta hagyni bántalmazó szeretőjét. Ennek eredményeképpen megtalálta önmagát, így elérte, hogy független legyen.

7. Alkonyat

Bár Stephenie Meyer, az Alkonyat írója nem tesz sok említést a Cullen család címeréről, a film készítői úgy döntenek, hogy beépítik a karakterek megjelenésébe úgy, hogy hozzájuk adnak néhány kiegészítőt. Például bőr karkötőt adnak Emmettnek, Jaspernek és Edwardnak, amit a jobb csuklójukon viselnek, egy nagy medált Rosalie-nak, egy nyakláncot Alice-nek, egy gravírozott ezüst gyűrűt Carlisle-nak, amit a bal ujján hord, és egy ezüst karkötőt Esmének. Ezek a tárgyak szimbolizálják a Cullen családhoz való tartozásukat.

8. Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

A Sophie és Donna közti különleges kötelékre hívja fel a figyelmet Michele Clapton jelmeztervező a pillangó szimbólummal. Gyermekkorában Donna pillangó alakú medált viselt, Sophie pedig azzal teszi tiszteletét édesanyja emléke előtt, hogy pillangókkal díszített ruhát visel a templomban. Ez a finom és aprólékos részlet mutatja be az anya és lánya közötti szívből jövő különleges kapcsolatot.

9. Tőrbe ejtve

Ransomot gazdag és elkényeztetett karakterként ábrázolják, aki abszolút nem figyel oda az öltözködésére. Bézs színű pulóverén lyukak tátonganak, mandzsettája pedig kopott. Ez az ápolatlan megjelenés egyértelműen jelzi, hogy Ransom nem becsüli sem a pénzt, sem azokat, akik pénzelik őt, azaz a családját.

10. Demóna: A sötétség úrnője

Ingrith királynőt a film gonosztevőjeként ábrázolják. Ellen Mirojnick jelmeztervező úgy gondolta, hogy az úrnő ruhájának színén nem fog változtatni, így a királynő folyamatosan világos színű ruhát hord. Ingrith személyiségét ékszerei tükrözik. Például kezdeti megjelenése során fehér ruhát visel, amelyet számos gyöngy és nyaklánc díszít. Michelle Pfeiffer kiegészítőiben ezek a részletek tesznek finom utalást a királynő gazdagságára, és a hatalom iránti vonzalmára.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·