FILMEZZUNK.HU
A kalózos film, amit a Bud Spencer és Terence Hill párosnak szántak, de végül sosem készülhetett el

A kalózos film, amit a Bud Spencer és Terence Hill párosnak szántak, de végül sosem készülhetett el

7067

A kalózos film, amit a Bud Spencer és Terence Hill párosnak szántak, de végül sosem készülhetett el

A híres rendező, Giuseppe Colizzi 1978-ban, ötvenhárom éves korában hunyt el. Giuseppe sorozatos szívproblémák miatt bekövetkezett halála akadályozta meg abban, hogy egy újabb filmet készítsen Bud Spencerrel és Terence Hill-lel, pedig ennek az alkotásnak a forgatókönyve is elkészült, tudhatjuk meg Király Levente érdekfeszítő könyvéből, a Verhetetlen párosból.

Ennek az élő színészlegendának köszönhetjük, hogy megvalósult Bud Spencer és Terence Hill utolsó közös filmje - Bunyó karácsonyig

Legendás páros volt az övék

Giuseppe Colizzi fia, Alessandro mindössze tizenhat éves volt akkor.

„Apám egy olyan kalózfilmet is írt nekik, amelyet valójában soha nem forgattak le. A forgatókönyv nagyon szép, és három változata is létezik: egy a párosnak, egy csak Budnak és egy csak Terence-nek.”

– meséli Alessandro Colizzi. Apja 1974-ben egy interjúban a következőket mondta a projektről:

„Egy kalózos filmet készítek, amelyet az Antillákon forgatunk: egyfajta 1600-as évekbeli film lesz. Emlékszik François l’Olonnais-ra (kegyetlenségéről hírhedt, 17. századi karibi kalóz – a szerk.), a 17. századi nyugat-indiai szigetvilág kalózaira vagy a Mexikói-öböl és Karib-tenger kalózaira? Az ő tetteiket szeretném elmesélni, a másik oldalról nézve. Néhány kisebb, korabeli angol írónál szép történeteket találtam. Valószínűleg ez lesz a címe: Mi, kalózok. 1974 a kalózok éve lesz az olasz képernyőkön.”

A tervből végül semmi sem lett. Nem úgy, mint a Joe és Margherito megérkezik filmjéből, amelyet ugyan Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével képzelt el, végül más színészeket kellett felkérnie helyettük.

57 éve együtt, jóban, rosszban: Ő Terence Hill hűséges felesége

(Via Verhetetlen páros)


Article Tags: · ·