FILMEZZUNK.HU
A 16 legjobb történelmi romantikus film, ha nosztalgiázni vágyunk

A 16 legjobb történelmi romantikus film, ha nosztalgiázni vágyunk

1406

12. Távol a világ zajától

Távol a világ zajától /Far from the Madding Crowd, 2015/

A Távol a világ zajától Bathsheba Everdene életét mutatja be, egy önfejű, és független nőét, aki Anglia vidékén élt a XIX. században. Bathsheba örökölt egy farmot, és saját birtokának úrnője lett, felkeltve ezzel 3 nagyon különböző kérő figyelmét: Gabriel Oak, egy hűséges pásztorét, William Boldwood, egy gazdag, és visszafogott földbirtokosét, és Francis Troy őrmesterét, aki egy bájos, de vakmerő katona. Miközben Bathsheba a szerelemmel és a kapcsolatokkal foglalkozik, saját vágyaival, és céljaival is meg kell küzdenie. Döntései messzemenő következményekkel járnak, amik nemcsak rá, hanem a körülötte lévőkre is kihatással vannak, beleértve azokat a férfiakat is, akik versengenek a szeretetéért.

13. A francia hadnagy szeretője

A 16 legjobb történelmi romantikus film, ha nosztalgiázni vágyunk

John Fowles regénye inspirálta A francia hadnagy szeretője című filmet. A narratíva, amely a viktoriánus Angliában játszódik, Sarah Woodruff – a francia hadnagy szeretőjeként ismert titokzatos alak – és Charles Smithson, Ernestina Freemannel jegyzett gazdag férfi közötti bonyolult kapcsolatra összpontosít. Charles megosztotta magát Ernestinával szembeni kötelezettségei, és Sarah iránti egyre növekvő rajongása között, akit egy francia hadnaggyal való korábbi kapcsolata miatt őrültnek, és botrányosnak tartanak. Charles társadalomra, szerelemre, és egyéni szabadságra vonatkozó érzései kérdőjeleződnek meg Sarah rejtélyes jelenlétében.

14. Szerelmes nővérek

A 16 legjobb történelmi romantikus film, ha nosztalgiázni vágyunk

Ez a történelmi dráma a német költő, Friedrich Schiller, valamint Charlotte von Lengefeld, és Caroline von Beulwitz arisztokrata nővérek nem mindennapi szerelmi háromszögének igaz történetén alapul. A film cselekménye a 18. század végén játszódik Németországban, ahol bepillantást nyerhetünk kapcsolatuk összetett dinamikájába, miközben szembesülnek a társadalmi elvárásokkal, a személyes ambíciókkal, valamint a szerelem, és a beteljesülés törekvésével. Charlotte és Caroline, akiket Lotte és Lottchen néven ismernek, szoros kötelékben, és szokatlan neveltetésben részesülnek. Amikor Friedrich Schiller belép az életükbe, mindkét nővér beleszeret, ami szenvedélyes, és viharos szerelmi viszonyhoz vezet, amely szembeszegül a kor normáival. Ahogy Friedrich, Lotte, és Lottchen kapcsolata kibontakozik, féltékenységgel, hűséggel, és saját döntéseik következményeivel is meg kell küzdeniük.

15. Szerelem és barátság

A 16 legjobb történelmi romantikus film, ha nosztalgiázni vágyunk

Ez a Jane Austen Lady Susan című regényén alapuló film Lady Susan Vernon, a 18. századi angol özvegy kalandjait mutatja be, aki elkötelezte magát, hogy neki, és lányának, Fredericának találjon kedvező párt. Lady Susan saját romantikus kapcsolatai között lavírozik, miközben bájjal, szellemességgel és ravaszsággal kerül kapcsolatba jómódú udvarlóival. Továbbra is hajthatatlanul ragaszkodik céljainak eléréséhez, miközben megőrzi hírnevét és társadalmi pozícióját a kritikák és a pletykák ellenére. Lady Susan cselekményei a történet előrehaladtával egyre összetettebbek lesznek, ami számos mulatságos, és meglepő eredményhez vezet.

16. Selyem

A 16 legjobb történelmi romantikus film, ha nosztalgiázni vágyunk

Ez a film az utolsó a listában a legjobb történelmi romantikus filmek közül. A film a 19. századi Franciaországban és Japánban játszódik, a középpontban pedig Hervé Joncour francia selyemhernyó-kereskedő áll. Hervé veszedelmes útra indul Japánba, hogy selyemhernyópetéket keressen, annak ellenére, hogy mélységesen ragaszkodik feleségéhez, Hélènehez. Útközben romantikus kapcsolatba keveredik Madame Blancheal, egy titokzatos ágyassal Japánban. Ahogy Hervé tiltott kapcsolata Madame Blanche-al egyre erősödik, egymásnak ellentmondó érzelmekkel, felelősséggel, és tettei következményeivel is szembe kell néznie. Miután visszatér Franciaországba, döntéseinek következményeivel kell megbirkóznia, végül pedig az újrakezdés kerül a középpontba.

//Cornelius//

 

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·