FILMEZZUNK.HU
A 16 legjobb történelmi romantikus film, ha nosztalgiázni vágyunk

A 16 legjobb történelmi romantikus film, ha nosztalgiázni vágyunk

616

A 16 legjobb történelmi romantikus film, ha nosztalgiázni vágyunk

Miközben manapság a technológia uralja világunkat és kapcsolatainkat, sokan azon gondolkodnak, hogy vajon nem születtek-e rossz generációba. Mára már eltűntek az olyan dolgok, mint a szerelmeslevelek, vagy a románc, és amit a tévé képernyőjén látunk, mára már értelmüket vesztették. Ha nosztalgiázni támad kedvünk, és vágyakozunk az elmúlt évszázadokban megélt őszinte szerelemre, akkor jó hírünk van, ugyanis most összegyűjtöttük a legjobb történelmi romantikus filmeket egy csokorba.

1. Adaline varázslatos élete

13 színészduó, amely olyan jól ábrázolta a szerelmes párokat, hogy nem tudtuk levenni róluk a szemünket

Adaline varázslatos élete Adaline Bowman rendkívüli életét követi nyomon, akinél az 1930-as években egy majdnem végzetes kimenetelű baleset után titokzatosan megáll az öregedési folyamat. A nő ezután évtizedekig magányosan él, és kerüli a személyes kapcsolatokat, hogy elrejtse titkát. Egy bájos férfival való véletlen találkozás azonban újra fellobbantja benne a szerelem és a társaság iránti vágyat, és arra kényszeríti, hogy szembenézzen halhatatlanságának felfedésének kockázatával. Miközben Adaline-nek múltjával és bizonytalan jövőjével kell megbirkóznia, el kell döntenie, hogy továbbra is magányosan akar élni, vagy elfogadja a sorsát, és él az időtlen szerelem lehetőségével.

2. Értelem és érzelem

Értelem és érzelem (Sense and Sensibility, 1995)

Ez a film a Dashwood nővérek, Elinor és Marianne történetét meséli el, akik apjuk halála után elszegényednek. Különböző személyiségeik ellenére – Elinor visszafogott és értelmes, míg Marianne impulzív és romantikus – mindkét nővér megküzd a szerelem és a társadalmi elvárások kihívásaival a 19. század eleji Angliában. Miközben különféle udvarlókkal találkoznak, szerelmi csalódásokkal és árulásokkal szembesülnek, így a nővérek megpróbálják megtalálni az egyensúlyt az érzék és az érzékenység között a szívügyekben, míg végül váratlan módon találják meg a boldogságot és a beteljesülést.

3. Szoba kilátással

Szoba kilátással /Room with a View, 2007/

A Szoba kilátással Lucy Honeychurch-et, egy fiatal angol nőt követ nyomon, aki unokatestvérével, Charlotte Bartlett-tel Olaszországba utazik. Annak ellenére, hogy Lucy-t eljegyezte egy férfi, Cecil Vyse, Firenzében járva felkelti érdeklődését a szokatlan, és nem mindennapi George Emerson. Miközben Lucy az érzéseivel harcol, megpróbál rájönni, mit vár el tőle a társadalom, és megtudni, hogy ki is ő valójában. Végül úgy dönt, hogy saját boldogságát és szabadságát helyezi előtérbe, és szembe megy a hagyományoknak. Az olasz vidék gyönyörű hátterében ez a film a szerelem, a szenvedély, valamint a társadalmi normák, és a személyes vágyak közötti feszültség témáit mutatja be.

4. Meggyőző érvek

Háborog az internet népe - Óriási a felzúdulás az új Jane Austen film előzetese láttán - Meggyőző érvek

A Meggyőző érvek egy 2022-es történelmi romantikus film, amelyet Jane Austen azonos című regényéből dolgoztak fel. Anne Elliot a pénzügyi katasztrófa küszöbén sznob családja körében börtönben érzi magát. Anne élete megváltozik, amikor egykori szerelme, a lendületes Frederick Wentworth hirtelen megérkezik az életébe. Anne-nek döntenie kell: eltemeti a múlt sérelmeit, és újrakezdi az életét, vagy a szívét követi, megragadja a lehetőséget, és ad egy második esélyt a szerelemnek.

5. Szelíd szerelem

Szelíd szerelem (Love Comes Softly, 2003)

A Szelíd szerelem egy megható történet, amely a 19. században játszódik Amerika nyugati részén. A cselekmény egy fiatal hölgy, Marty Claridge körül forog, aki férjével, Aaronnal nyugatra utazik, hogy új életet kezdjenek. Sajnos Aaron egy balesetben meghal, így Marty magára marad. Segítségre szorul, így érdekházasságot köt Clark Davisszel, egy szelíd özveggyel, aki menedéket és biztonságot nyújt a nőnek. A kezdeti megegyezés ellenére Martyban és Clarkban végül mélységes szeretet és tisztelet alakul ki egymás iránt, miközben együtt néznek szembe a határ menti élet megpróbáltatásaival.

6. Belle

Belle /2013/

A Belle egy korabeli dráma, ami a félvér Dido Elizabeth Belle életét követi nyomon a tizennyolcadik századi Angliában, ami identitásának, és kulturális elvárásainak összetettségével foglalkozik. Arisztokrata származása ellenére Dido-nak el kell viselni a diszkriminációt, így igyekszik megtalálni a helyét a fajok és osztályok szerint megosztott társadalomban. Ahogy egyre jobban megérti az őt körülvevő egyenlőtlenségeket, Dido megoszlik a családja iránti kötelezettsége, az igazságosság, és az egyenlőség iránti vágya között. Dido útnak indul unokatestvérével, Lady Elizabeth Murray-vel, hogy harcoljon jogaiért, amivel végül maradandó hatást gyakorol a rabszolgaság elleni küzdelemben Nagy-Britanniában.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·