FILMEZZUNK.HU
Elhunyt az X-akták és az NCIS színésze, Erich Anderson

Elhunyt az X-akták és az NCIS színésze, Erich Anderson

732

Elhunyt az X-akták és az NCIS színésze, Erich Anderson

Erich Anderson, számos kultikus sorozat színésze, május 31-én, Los Angelesben, 67 éves korában elhunyt, írja a Deadline. Halálát felesége jelentette be a közösségi médiában. A szomorú eseményt bejelentő posztjában felesége azt írta, hogy „túlságosan gyászol” ahhoz, hogy bármi bővebbet írjon.

Elhunyt az X-akták és az NCIS színésze, Erich Anderson

Azonban megosztotta a színész sógorának, Michael O’Malley-nek alábbi nyilatkozatát:

„A sógorom, Erich Anderson ma reggel elhunyt a rákkal folytatott brutális küzdelem után. Hosszú, sikeres színészi karrierje volt – […] ő volt Felicity apja a Felicityben; egy pincében ölték meg a Péntek 13. című filmben, szerepelt a Star Trekben és tucatnyi más sorozatban. Okos és vicces fickó volt, fantasztikusan főzött; három nagyszerű regényt írt, amelyek megtalálhatók az Amazonon. Hiányozni fog, de a megpróbáltatásainak már vége.”

Filmes karrierje 1984-ben a Péntek 13. – IV. rész: Az utolsó fejezet című filmben játszott szerepével indult. A televíziós vendégszereplések a következő években is fontos részét képezték karrierjének, szerepeket kapott többek között a Tour of Duty és a Quantum Leap – Az időutazó című produkciókban. Szerepelt még a Star Trek: Új nemzedékben (Kieran MacDuff parancsnokként a Conundrum című epizódban), a Melrose Place-ben, a Matlockban, a Hetedik mennyországban, a Touched by an Angelben, a NYPD Blue-ban, a J.A.G. – Becsületbeli ügyekben, 1998-ban pedig Dr. Edward Portert, a Keri Russell által alakított Felicity apját alakította az azonos című sorozatban.

Mindössze 12 éves volt, amikor meghalt – Az angyali gyerekszínész örökre beírta magát a film történetébe

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·