FILMEZZUNK.HU
Így változtak A Grace klinika szereplői, amióta megjelent a sorozat

Így változtak A Grace klinika szereplői, amióta megjelent a sorozat

322

Így változtak A Grace klinika szereplői, amióta megjelent a sorozat

Néha öntudatlanul is azon kapjuk magunkat, hogy visszatérünk olyan múltbéli emlékekhez és visszaemlékezésekhez, amelyek életünk jelentős részét fémjelezték. Sokan kedvenc dalaik, filmjeik vagy sorozataik segítségével idézik fel azt az időszakot. Az évek azonban legyőzik az időt, és akár hiszik, akár nem, már majdnem két évtizede, hogy az egyik legnagyobb orvosi sláger a képernyőre került. Sok rajongó számára A Grace klinika szereplői jelentették a kezdeti szikrát és az első szerelmet az orvostudomány iránt. Lássuk, mely színészek határozták meg ezt a csodálatos korszakot, és hol tartanak ma. Figyelem, a cikk spoilereket tartalmaz!

1) Meredith Grey

A történet főszereplője Meredith Grey, aki gyakornokként kezdte pályafutását a Seattle Grace kórházban, és végül az általános sebészet főorvosa lett. Az élete hullámvasút volt, barátaival és utána a férje halálával, túlélt egy repülőgép lezuhanását, még azzal is szembesült, hogy biztosítási csalás miatt elbocsátják, és közmunkát végzett, mielőtt visszatért volna a munkába.

Ellen Pompeo, a bájos színésznő, aki Meredithet jelenítette meg a képernyőkön, 2018-ban fontolóra vette a távozását, hogy több időt tölthessen három gyermekével. A szívét és egész önmagát beleadta a sorozatba, mindent beleadott, és utalt arra, hogy a sorozat hatása és népszerűsége miatt hosszabb ideig maradna. Később, a 19. évadban már kevésbé jelentős szerepet játszott, mindössze nyolc epizódban tűnt fel, mivel úgy döntött, hogy elhagyja Seattle-t és Bostonba megy a gyerekeivel. Ennek ellenére továbbra is ő mesélte el a történet nagy részét. A Grace klinika mellett Pompeo egy új Hulu-sorozatban fog szerepelni és producerként is tevékenykedni, amely hasonlít a 2009-es Az árva című filmhez. 2007 óta házas Chris Iveryvel, a párnak három gyermeke van: Stella Luna, 14 éves, Sienna May, 9 éves és Eli Christopher, 6 éves.

2) Miranda Bailey

Így változtak A Grace klinika szereplői, amióta megjelent a sorozat

A Chandra Wilson által alakított Miranda Bailey-t először szigorú személyiségként mutatták be a sorozatban, hogy kiemeljék a szigorú személyiségét. Durva arca mögött mélyen törődött gyakornokaival, és fáradhatatlanul dolgozott azért, hogy segítse őket a sikerben. Sebészeti főorvosként még mindig nem tűri az ostobaságokat. Miranda az egyik legstabilabb karakterré vált a sorozat során a kihívásai ellenére. A 15. évadban egy biztosítási csalás miatt elbocsátotta Richardot, Alexet és Meredithet, bár végül visszatértek hozzá dolgozni. Még mindig ő felel azért, hogy mindenkit kordában tartson.

Chandra Wilson, akit A Grace klinikában töltött ideje alatt négy Emmy-díjra jelöltek, olyan filmekben is szerepelt, mint A Single Woman (2008), a Frankie és Alice (2010) és a Christmas Harmony (2018). Emellett 2019-ben vendégszerepelt a General Hospital című sorozatban.

3) Derek Shepherd

Így változtak A Grace klinika szereplői, amióta megjelent a sorozat

Dr. McDreamy, más néven Derek Shepherd az 1. évadban mutatkozott be, miután egy pletykák szerint egyéjszakás viszonya volt Meredith Grey-jel. Udvarlásukból híres televíziós románc lett. Tragikus módon Derek egy szörnyű autóbalesetet szenvedett, miközben a baleset áldozatainak segített. A pusztító epizód kiemelte a megfelelő orvosi kezelésért folytatott küzdelmét, ami szívszorító halálában csúcsosodott ki, amit a készítő Shonda Rhimes azzal indokolt, hogy megőrizze Meredith és Derek szerelmének őszinteségét.

Patrick Dempsey, a McDreamy mögött álló férfi háláját fejezte ki A Grace klinikáért, de elismerte, hogy ennek ára volt. Dempsey elmondta, hogy távozását az időbeosztása feletti kontroll iránti vágya miatt késleltethette volna. Távozása ellenére a rajongók izgatottan várták McDreamy-t a 17. évadban. Dempsey olyan új projekteket vállalt, mint az olasz Ördögi játszmák című sorozat és a Bűbáj 2. – Kiábrándulva című filmje, emellett pedig a Bridget Jones babát vár és a Ferrariban is feltűnt. Patrick 1999 óta él házasságban Jillian Dempsey sminkmesterrel, akivel három közös gyermekük van: Talula, Darby és Sullivan. A Grey’s után számos filmes és televíziós projektben vett részt, és ezzel új fejezetet nyitott fényes karrierjében. Ami sok rajongónak tetszett, hogy McDreamy-t idén év elején a „Legszexibb élő férfi” címre jelölték.

4) Richard Webber

Így változtak A Grace klinika szereplői, amióta megjelent a sorozat

Mivel korábban már dolgozott együtt Meredith édesanyjával, Ellis Grey-nel, Richard Webber, a korábbi sebészeti főorvos a sorozat első epizódjában debütált, és rögtön felismerte a lány zsenialitását. Karakterét James Pickens Jr. alakította. Rendíthetetlen viselkedése ellenére Richard ugyanolyan küzdelmek hullámvasútján ment keresztül, mint a sorozat szereplői. Elveszítette a feleségét és elvesztette a munkáját egy Meredith-tel elkövetett biztosítási csalás miatt. Dr. Webber a sebészeti főnöki posztról a kórház rezidensprogramjának vezetésére váltott, ami méltó szerep egy olyan karakter számára, aki a sorozatban számos más karaktert mentorált.

James Pickens Jr. A Grace klinika iránti elkötelezettsége mellett olyan más sorozatokat is megtisztelt, mint az X-akták, a Roseanne, a Yellowstone és a The Conners. A Grace klinika és annak spin-offjai alatt is következetes jelenlétben maradt. 1984-ben feleségül vette a zenész Gina Taylort, és kettejük két gyermekével a képernyőn és a képernyőn kívül is átvészelték az élet hullámvölgyeit.

5) Alex Karev

A sorozat nyitójelenetében Justin Chambers játszotta Alex Karevet, az arrogáns gyakornokot, aki ostoba módon azt hitte, hogy Meredith nővér. Több mint 15 évig dolgozott a karakterén, foglalkozott a hiányosságaival, mígnem búcsút mondott a feleségének, a barátainak és a karrierjének, hogy Kansasba költözzön, és újraegyesüljön Izzie-vel és a fagyasztott embriókból született ikreikkel. A 2020-ban távozó Justin Chambers elismerte, hogy nehéz búcsút venni élete egy sorsfordító időszakától, jelezte, hogy ötvenévesen különböző színészi munkák után kíván kutatni, és hálát adott odaadó feleségének és öt gyermekének. Háláját kifejezve az ABC családnak, Shonda Rimesnek, valamint a csodálatos stábnak és stábnak, 2022-ben folytatta Marlon Brando szerepét a Paramount+ Az ajánlat című filmjében.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·